2015-03-13 11:46:00

Priključite se međunarodnom Inspiring Science Education natjecanju "Igra sa svjetlošću" i osvojite put u London

Jeste li „Inspiring Science“ učitelj? Želite li podijeliti neki od svojih najinspirativnijih trenutaka podučavanja? Ako je odgovor DA – zaigrajte se sa svjetlošću i priključite se međunarodnom Inspiring Science Education natjecanju za 2014./2015. godinu i osvojite vrijednu nagradu - posjet Londonu s vrlo uzbudljivim turama po znanstvenim muzejima i izložbama.

Ovaj natječaj je osmišljen s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja inspirativnih učitelja predmeta iz područja znanosti. Natječaj pod nazivom „Igra sa svjetlošću“ namijenjen je učiteljima koji planiraju provoditi neki kreativni i zanimljiv eksperiment u svojem nastavnom satu znanstvenog predmeta počevši od sada pa sve do 31. ožujka 2015. godine (2015. godina je Međunarodna godina svjetlosti).

Tražimo projekte koji:

uključuju učitelje u dvije ili više različitih zemalja – jedna od njih mora biti u Europi koriste neki od uzbudljivih izvora i alata dostupnih preko Inspiring Science Education portala su povezani sa jednom od Velikih znanstvenih ideja su bazirani na ispitivanju te su inovativni, kreativni i zahtijevaju angažman.

Registrirajte svoj projekt na Inspiring Science Education web stranici gdje ćete pronaći linkove na izvore i materijale koji su dozvoljeni za korištenje u projektu, kao i kriterije ocjenjivanja. Priključite se zajednici natjecatelja na ISE portalu i pronađite druge škole sudionice.

Nagrade

Ocjenjivanje će biti provedeno u travnju 2015. godine kada će finalisti biti obaviješteni o rezultatu. Finalisti će dobiti pozivnicu za sudjelovanje na Science on Stage (Znanost na pozornici) Festivalu u Londonu koji će se održati 19. lipnja 2015. gdje će dobiti priliku posjetiti i brojne druge znanstvene izložbe.

Pobjednik će biti proglašen na Festivalu. Pobjednik i drugoplasirani će dobiti nagrade od Verniera, pružatelja istaknutih sučelja, senzora, softwarea i kurikuluma za transformaciju načina na koji učitelji podučavaju znanost u školama, te transformaciju načina na koji učenici prikupljaju, analiziraju i interpretiraju znanstvene podatke.

Krajnji rok za prijavu

Sve prijave moraju biti poslane putem Interneta, koristeći postojeći obrazac do ponoći (srednje Europsko vrijeme) 31. ožujka 2015. godine.

Učitelje čija škola nije u ISE projektu (provjeriti na adresi http://www.carnet.hr/ise/popis_skola), pozivamo da pročitaju Poziv školama te se priključe projektu i ostvare dobrobiti iz projekta.

Više informacija o natjecanju potražite na Facebook stranici na https://www.facebook.com/InspiringScienceEducation, Twitter kanalu na https://twitter.com/InspiringScienc te na web stranici na http://inspiringscience.eu/competition.


www.skole.hr