2014-10-02 10:18:48

Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2013./2014.

Agencija za mobilnost i programe EU (Agencija) raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2013./2014. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na eTwinning projektima.

Natječaj je otvoren svim eTwinnerima koji su tijekom školske godine 2013./2014. sudjelovali u najmanje jednom eTwinning projektu.

Za sve koji su uložili puno rada i truda u eTwinning projekt i ponosni su na rezultate svojih učenika pruža se prilika za dodjelu zasluženog priznanja. Sve što treba učiniti je ispuniti prijavni obrazac u nastavku i objaviti projektne datoteke  TwinSpacea. Savjetuje se da se što veći broj sadržaja otvori za javnost, odnosno omogući javno pregledavanje kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u rad na projektu. Agencija za mobilnost i programe EU nema pravo uvida u privatni TwinSpace.

Dana 14. studenog 2014. godine, po završetku programa eTwinning nacionalne konferencije, objavit će se pobjednici kojima će biti uručena priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade će se dodjeljivati u 4 kategorije:

Predškolski odgoj i niži razredi osnovne škole Viši razredi osnovne škole Srednje škole Posebna nagrada za eTwinning projekt iz matematike i/ili prirodnih znanosti, neovisno o dobi učenika

Natječaj je otvoren od 26. rujna do 24. listopada 2014. godine.

Preduvjeti:

Formalno su valjani jedino projekti realizirani u školskoj godini 2013./2014. Formalno su valjani zatvoreni projekti ili projekti koji su trenutno u završnoj fazi Formalno su valjani projekti u kojima sudjeluju učenici Formalno su valjani projekti koji ispunjavaju kriterije za dodjelu Nacionalne oznake kvalitete (ocjenjivanje za dodjelu Nacionalne oznake provodi se istovremeno s ocjenjivanjem u sklopu ovog natječaja)

Pravila natječaja:

Na natječaj se prijavljuje ispunjavanjem prijavnog obrasca putem poveznice: http://goo.gl/EUPjDL. Prije ispunjavanja prijavnog obrasca, potrebno je pročitati pravilnik natječaja.

Ista se osoba može prijaviti za najviše dvije kategorije s najviše jednim projektom po pojedinoj kategoriji; Ocjenjivanje prijava vrši se prema sljedećim kriterijima: Pedagoške inovacije i kreativnost Integracija projekta u kurikulum Komunikacija i razmjena među partnerskim školama Suradnja među partnerskim školama Kreativna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije Rezultati, učinak i dokumentiranje projekta

Sve prijave koje zadovoljavaju kriterije formalne valjanosti bit će ocijenjene na temelju kvalitete. Svakoj prijavi može biti dodijeljeno najviše 35 bodova za kvalitetu. Dodatnih 5 bodova dodjeljuje se prijaviteljima koji prethodno nisu osvojili nacionalnu nagradu. Najbolje rangirani projekti osvojit će nagradu u svojoj kategoriji.

Obrazac koji će se koristiti za ocjenjivanje prijava nalazi se ovdje.

Napominjemo da se kvaliteta ne ocjenjuje samo putem prijavnog obrasca, nego se u obzir uzimaju i svi materijali dostupni na platformi TwinSpace.

Nagrada: Pobjednicima se osigurava sudjelovanje na eTwinning mobilnosti, tj. konferenciji, seminaru ili radionici u inozemstvu tijekom 2015. godine.

Rok za prijavu: 24. listopada 2014. godine

 

Tekst je prenesen s internetskih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.


www.skole.hr