2014-10-23 10:10:30

Seminar za psihologe u osnovnim školama

Psiholozi u osnovnim školama pozvani su na seminar koij će se održati u Zagrebu u 13. i 14. studenog 2014. od 9 do 17 sati. Svrha seminara je unaprijediti znanje psihologa u osnovnim školama potrebno za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika te pružanje podrške učiteljima i roditeljima u razvoju vještina i radnih navika osnovnoškolaca s ciljem razvoja radnih vrijednosti, vještina planiranja karijere i cjeloživotne zapošljivosti.

Organizator seminara je Euroguidance centar Hrvatska koji je dio Euroguidance europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju. Euroguidance Hrvatska djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče mobilnost i europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj.

U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike psihologijske dijagnostike i savjetovanja u području profesionalnog usmjeravanja. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim dobnim skupinama i nastavnim okruženjima. Neki od ciljeva seminara su:

određivanje individualnih i situacijskih odrednica odabira daljnjeg obrazovanja učenika nakon završene osnovne škole unaprjeđivanje uloge školskih psihologa u profesionalnom usmjeravanju učenika osnovnih škola analiza tradicionalnih metoda i instrumenata u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja upoznavanje s novim metodama i instrumentima u području profesionalnog usmjeravanja razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja

Predavači: prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović (Institut za društvena istraživanja) , prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, dr. sc. Maja Parmać Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Iva Šverko i dr. sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar).

Prijava se vrši isključivo putem aplikacije http://www.ettaedu.eu na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 7. studenoga 2014. Broj sudionika je ograničen na 30, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 11. studenoga 2014.

Mjesto održavanja je predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Dvorana Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauze za kavu, a po završetku seminara bit će im uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti (oba dana).

Program seminara dostupan je ovdje.

Kontakt za više informacija:
Marija Galović, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU
Telefon: 01/555 5633
e-mail: euroguidance@mobilnost.hr

 
Tekst je prenesen s internetskih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.
 


www.skole.hr