2014-11-18 09:18:35

Prevencija elektroničkog nasilja nad djecom: primjeri dobre prakse

Prevencija elektroničkog nasilja nad djecom: primjeri dobre prakse naziv je tribine koja se u organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“ održava u srijedu 19. studenog 2014. s početkom u 11:30 sati  na Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb.

Tribina se održava povodom obilježavanja Međunarodnog dana prevencije zlostavljanja djece, a u okviru projekta DeleteCyberbullying koji provodi Konfederacija obiteljskih organizacija Europske unije (COFACE) uz financijsku podršku programa Europske Unije DAPHNE. 

Glavni je cilj projekta pružiti informacije djeci, mladima i roditeljima o oblicima cyberbullyinga, kao i o izvorima pomoći. Tribina se organizira kako bi se ukazalo na važnost prevencije elektroničkog nasilja nad djecom i prikazali primjeri dobre prakse koji se provode u Hrvatskoj. 

Na tribini će govoriti: 

O rasprostranjenosti elektroničkog nasilja Marina Trbus (Udruga roditelja „Korak po korak“), koja će prezentirati rezultate istraživanja udruge o rasprostranjenosti elektroničkog nasilja i sigurnosti na internetu i društvenim mrežama među mladima u Hrvatskoj  O primjerima dobre prakse u prevenciji elektroničkog nasilja  Tomislav Ramljak (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu), koji će istaknuti važnost prijave neprimjerenog sadržaja  Vesna Katalinić (Hrabri telefon), koja će pričati o iskustvima Hrabrog telefona u zaštiti djece na internetu  Nikolina Grubišić Požar (Ministarstvo unutarnjih poslova RH), koja će predstaviti aplikaciju Red Button  O programima prevencije udruge roditelja „Korak po korak“  Silvija Stanić (Udruga roditelja „Korak po korak“), koja će predstaviti projekt DeleteCyberbulying i daljnje korake   Irena Bohač (Udruga roditelja „Korak po korak“), koja će predstaviti CAP, program prevencije nasilja nad djecom, kao primjer dobre prakse koja traje 

 

Udruga roditelja „Korak po korak“ poziva sve zainteresirane da im se pridruže na tribini na ovu aktualnu i važnu temu. 

 

www.skole.hr