2015-01-14 14:19:22

Prijavite se na CARNetovu radionicu u Zdravstvenoj školi Split: E-učitelj – suvremena nastava uz pomoć tehnologije

S novom godinom započinje i novi ciklus radionica koje CARNet organizira za nastavnike diljem Republike Hrvatske, a ovoga puta riječ je o radionicama koje se pripremaju kroz projekt Inspiring Science Education (ISE). Za sada vam najavljujemo radionicu E-učitelj - suvremena nastava uz pomoć tehnologije, koja će se održati 5. veljače 2015. godine od 10 do 16 sati u Zdravstvenoj školi Split.

Radionica je namijenjena nastavnicima koji žele osuvremeniti svoju nastavu korištenjem tehnologije i postojećih besplatnih servisa i alata dostupnih na Internetu. Kroz cjelodnevnu radionicu polaznici će prolazeći kroz teoretska znanja o e-učenju, paralelno osmišljavali vlastiti obrazovni program e-učenja. Usvajajući dio po dio sadržaja polaznici će suradnički u manjim grupama nadograđivati svoj plan programa.

Uz to, naučit će koristiti sustav Google Drive, alat za izradu konceptualnih mapa Bubbl.us, a na kraju radionice i samostalno izraditi video u alatu Movie Maker. Potrebna predznanja za sudjelovanje u radionici su osnove korištenja računalom i pretraživanja Internetom, a preporučuje se da prije dolaska na radionicu polaznici već imaju kreiranu Gmail adresu.

Radionica se do sada dva puta održala u CARNetovim prostorijama u Zagrebu, a polučila je izrazito pozitivne povratne informacije od strane polaznika, što je bio dodatni motiv za organizaciju upravo ove radionice. Više o tome pročitajte ovdje.

Broj polaznika ograničen je na 15, pa ovim putem molimo zainteresirane učitelje i nastavnike da se najkasnije tjedan dana prije radionice prijave prema uputama dostupnim na adresi http://www.carnet.hr/ise/edukacija#prijava. Napominjemo da prednost prilikom prijava imaju učitelji i nastavnici čija je škola uključena u ISE projekt. Stoga ovim putem pozivamo škole koje nisu priključene projektu da to učine te na taj način iskoriste sve dobrobiti koje projekt nudi. Kako to mogu učiniti, mogu vidjeti na adresi http://www.carnet.hr/ise/poziv.

U slučaju nemogućnosti dolaska na radionicu, potrebno je na vrijeme odjaviti se kako bi ostali zainteresirani nastavnici dobili priliku za sudjelovanje. Više o tome dostupno je na adresi http://www.carnet.hr/ise/edukacija#odjava.

Pozivamo vas da pratite vijesti iz ISE projekta na adresi http://www.carnet.hr/ise/vijesti ili na Facebook stranici projekta na adresi https://www.facebook.com/ISE.Croatia, jer ćete na taj način pravovremeno doznati i za druge radionice koje će uslijediti.

Inspiring Science Education (ISE) ima za cilj popularizaciju znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih e-learning resursa, a financira se iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP).

 


www.skole.hr