2015-01-15 08:31:42

Održana radionica o Javnom pozivu školama za uključenjem u pilot projekt e-Škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta održali su radionicu s ciljem dodatnog informiranja osnivača škola o Javnom pozivu školama za uključenjem u pilot projekt e-Škole.

Radionica je održana 13. siječnja 2015. godine i omogućila je osnivačima škola da se dodatno informiraju o Javnom pozivu i podršci koju bi trebali pružiti odabranim školama tijekom prijave na projekt, tijekom trajanja projekta i nakon njega.

Podsjećamo, Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje osnovnih i srednjih škola u pilot projektu “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” objavljen je s ciljem odabira 140 škola koje će se u razdoblju između 2015. - 2017. godine uključiti u sve projektne aktivnosti pilot projekta e-škole.

Cilj pilot projekta je uspostaviti sustav kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola, kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola i kvalitetno upravljanje nastavnim procesom.

Pilot projekt poslužit će za testiranje organizacijskih, tehnoloških i obrazovnih pretpostavkiuvođenja IKT-a u obrazovne procese, stoga će škole uključene u pilot projekt biti u prilici prilagoditi načine učenja ipoučavanja novom informatiziranom okolišu s ciljem uporabe suvremenih metoda i alata u nastavi, kao i lakšegpraćenja napredovanja učenika.

Korisnici projekta su osnovne i srednje škole na području Republike Hrvatske koje će biti odabrane putem Javnog poziva.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti na ovoj poveznici.

 


www.skole.hr