2015-01-20 14:16:43

Zimska škola fizike u Osijeku za učenike osnovnih i srednjih škola

Tijekom veljače u Osijeku će se, na Odjelu za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, održati 11. po redu zimska škola za učenike osnovnih škola te 6. po redu zimska škola fizike za učenike srednjih škola. Tako je zimska škola fizike za učenike osnovnih škola zakazana za subotu, 7. veljače 2015. godine od 9:00 do 13:30 sati, a za učenike srednjih škola 28. veljače od 9:00 do 13:30 sati.

Zimska škola fizike za učenike osnovnih škola

Organizatori pozivaju zainteresirane da sudjeluju u radu 11. Zimske škole fizike za učenike osnovnih škola koju, i ove školske godine, organizira Hrvatsko fizikalno društvo - podružnica Osijek u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja fizike Osječko-baranjske županije - istok, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Organizatori također mole zainteresirane da prigodni plakat oglase na vidljivo mjesto u svojoj školi.

Zimska škola će se održati na Odjelu za fiziku osječkog Sveučilišta (Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek), u subotu 7. veljače 2015. godine s početkom u 9:00 sati.

Program rada Pozdravni govor Kulturno-umjetnički program igrokaz učenika 8. razreda OŠ „Čeminac", J. Alilović, prof. glazbeni program 8. razreda OŠ „Vijenac“, T. Paris, prof. Radionice za učenike (6 x 30 minuta naizmjenično i istovremeno) Fizika u igračkama – voditelj M. Bakač, prof. „Fizika kroz povijest, sada... a gdje je budućnost!“-voditelj M. Babić, prof. Polarna zvijezda - sjevernjača - voditeljica R. Kruljac, prof. Pokusi iz kutije - voditeljica D. Pavošević, prof. Priča o tlaku - voditelj I. Žunac, prof. Optičke varke - voditeljica S. Kovač, prof. Radionice za učitelje Edmodo i nastava fizike - E. Konjušak, prof. „Nastade svjetlost…“ – V. Kardoš, prof. Okrugli stol za učitelje osvrt na 11. Zimsku školu fizike razno.

Nakon tri radionice je pauza sa zakuskom. Predviđeno vrijeme trajanja je od 9:00 do 13:30 h. Zainteresirani nastavnici se mole da prijave do 5 učenika iz svoje škole koji žele sudjelovati na Zimskoj školi. Prijave se vrše slanjem e-maila voditeljici ŽSV (T. Paris) i/ili na e-mail tajnika osječke podružnice HFD-a (D. Stanić) kako bi se prijavljenim učenicima moglo na vrijeme osigurati dovoljna količina sokova i sendviča.

Voditeljica ŽSV OBŽ- istok
Tanja Paris, prof.
e-mail: tanjaparis@net.hr

HFD – Podružnica Osijek
Doc. dr. sc. Denis Stanić
e-mail: dstanic@fizika.unios.hr

Zimska škola fizike za učenike srednjih škola

Organizatori pozivaju zainteresirane da sudjeluju u radu 6. Zimske škole fizike za učenike srednjih škola koju, i ove školske godine, organizira Hrvatsko fizikalno društvo - podružnica Osijek u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem nastavnika fizike Osječko-baranjske županije, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Organizatori također mole zainteresirane da prigodni plakat oglase na vidljivo mjesto u svojoj školi.

Zimska škola će se održati na Odjelu za fiziku osječkog Sveučilišta, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek u subotu 28. veljače 2015. godine s početkom u 9:00 sati.

Program rada Pozdravni govor Radionice za učenike (6 x 30 minuta naizmjenično i istovremeno) Vakuum – ništa ili nešto – voditelj M. Bakač, prof. Optičke iluzije - voditelji G. Hajnal, prof. i M. Vučković, prof. Val ili čestica – pitanje je sad! - voditeljica S. Orlić, prof. i V. Vujnovac, prof. Hirošima – dan poslije - voditeljica K. Veselovac, prof. Mikser boja - voditeljice M. Lulić, prof. i S. Hardi, prof. Nebo i svjetlost - voditeljice J. Horvatović, prof. i L. Plečko, prof. Okrugli stol za nastavnike osvrt na 6. Zimsku školu fizike razno.

Nakon tri radionice je pauza sa zakuskom. Predviđeno vrijeme trajanja je od 9:00 do 13:30 h. Zainteresirani nastavnici se mole da prijave do 5 učenika iz svoje škole koji žele sudjelovati na Zimskoj školi. Prijave se vrše slanjem e-maila voditeljici ŽSV (S. Švelec) i/ili na e-mail tajnika osječke podružnice HFD-a (D. Stanić) kako bi se prijavljenim učenicima moglo na vrijeme osigurati dovoljna količina sokova i sendviča.

Voditeljica ŽSV
Snježana Švelec, prof.
e-mail: snjezana_svelec@yahoo.com

HFD – Podružnica Osijek
Doc. dr. sc. Denis Stanić
e-mail: dstanic@fizika.unios.hr


www.skole.hr