2015-06-15 12:35:00

Ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja: Priroda uživo

Hrvatsko prirodoslovno društvo, izdavač časopisa Priroda, organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Do sada održana predavanja možete pogledati http://geoset.irb.hr/priroda.html.

Predavanja se održavaju jednom mjesečno u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb. Svako je predavanje popraćeno člankom u časopisu Priroda, jednim od starijih časopisa za popularizaciju prirodnih znanosti u Europi koji izlazi od 1911. godine. Hrvatsko prirodoslovno društvo je aktivno od 1885. godine. Tijekom predavanja iz ciklusa Priroda uživo čitatelji časopisa i ostalo građanstvo imaju priliku raspravljati s autorima i svojim pitanjima utjecati na popratni članak.

Predavanje koje slijedi je "Živa tvar i problem njena podrijetla", a održat će se u četvrtak, 18. lipnja 2015. godine s početkom u 19:30 h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb. Predavanje će održati dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski s Instituta za istraživanje i razvoj održivih ekosustava i Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu.

Više informacija o predavanju potražite na adresi http://www.hpd.hr/.

 


www.skole.hr