2015-03-30 12:26:57

Izložba ilustracija "Umjetnost za djecu"

U galeriji Art Point Centar - AGM, 24. ožujka 2015. godine, otvorena je izložba ilustracija "Umjetnost za djecu" Danijela Srdareva, a može se razgledati do 20. travnja. Izložene ilustracije koje čine postav izložbe objavljene su u seriji edukativnih slikovnica: Tajni život boja, Okvirno o okviru, Slika i prilika, Četiri godišnja doba, Gozba za oči i Oslikane priče.

Dio ilustracija iz ove serije knjiga biti će izložene u Bologni od 30. ožujka do 2. travnja, na  prestižnom 'Bologna Children’s Book Fairu', najvećem sajmu dječje knjige i ilustracija u svijetu, na kojem Hrvatska ove godine sudjeluje kao zemlja gost. Ilustracije će biti predstavljene na izložbi pod nazivom 'Aquamarine selection' uz još desetak hrvatskih ilustratora u organizaciji Ministarstva kulture RH.

Danijel Srdarev diplomirao je 2007. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osim slikarstva, grafike i kiparstva od 2001. god. kontinuirano se bavi ilustracijom. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilista u Zagrebu. 2004. god. počašćen je pozivom JBBY-a (Japanese Board on Books for Young People) za sudjelovanje na četiri izložbe u Japanu – Tokyo u kategoriji 'Excellent artist', odabran na 19. Bijenalu ilustracije u Bratislavi u konkurenciji autora iz cijelog svijeta.


www.skole.hr