2015-04-03 12:35:10

Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju za predmetne učitelje u osnovnim školama

Od 28. do 29. travnja 2015. (od 9 do 17 sati) u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj (Dvorana Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb) održat će se seminar namijenjen predmetnim učiteljima u osnovnim školama. Predavačice će biti prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović iz Instituta za društvena istraživanja i  prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha seminara je produbiti znanje predmetnih učitelja u osnovnim školama potrebno za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara će se demonstrirati i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima temeljene na iskustvu. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim dobnim skupinama i okruženjima. Neki od ciljeva seminara su:

priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja razumijevanje nastavnikove uloge u procesu profesionalnog usmjeravanja uvođenje tema vezanih uz odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu osposobljavanje učenika za donošenje odluka vezanih uz razvitak karijere razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja

Program će se sastojati od plenarnih predavanja i rada u manjim grupama, a raspored je moguće vidjeti ovdje.

Seminari se provode uz potporu Euroguidance centra za podršku profesionalnom usmjeravanju koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauze za kavu, a po završetku seminara bit će im uručena o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti (oba dana).

Prijava se vrši sključivo putem aplikacije http://www.ettaedu.eu dostupne na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 21. travnja 2015. Broj sudionika je ograničen na 35, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 23. travnja 2015.

Kontakt:
Doris Monjac, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU
Telefon: 01/555 6752
e-pošta: euroguidance@mobilnost.hr

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.


www.skole.hr