2015-05-22 09:32:57

U tijeku prijave za sudjelovanje učenika na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2015.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se uključe u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Škola će se održati u dva termina, od 29. lipnja do 9. srpnja 2015. te od 3. do 13. kolovoza 2015.

Osnovnoškolski program – 8. ljetna škola tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce

Škola će se održati u dva termina: od 29. lipnja do 09. srpnja 2015. te od 3. do 13. kolovoza 2015. Prijave se primaju do 19. lipnja 2015. za 1. termin te do 24. srpnja 2015. za 2. termin.

Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razreda.

U ovogodišnjoj, 8. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati svoj projekt i to u radionicama: modelarstva, strojarskih konstrukcija, automatike, robotike te elektronike/elektrotehnike, te tako razvijati kompetencije iz različitih grana tehničke kulture. Uz navedene radionice, učenici će u radionici raketnog modelarstva izrađivati jednostavnije raketne modele, a na informatici će se upoznati s osnovama 3D modeliranja i printanja. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno, u grupama od maksimalno 15 učenika. Sve će izrađene predmete učenici ponijeti sa sobom, kako bi ih mogli pokazati svojim kolegama iz razreda na satu tehničke kulture.

Za sve će polaznike Ljetne škole biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja PMR radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova.

Srednjoškolski program - 4. ljetna škola tehničkih aktivnosti za srednjoškolce

Škola će se održati od 3. do 13. kolovoza 2015. Prijave se primaju do 24. srpnja 2015.

Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred i učenicima srednjoškolskog uzrasta, a imaju razvijen interes za robotiku, elektroniku, elektrotehniku, automatiku i programiranje.

U ovogodišnjoj, 4. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za srednjoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati svoj projekt i to u radionicama: strojarskih konstrukcija, automatike (programiranje mikrokontrolera), elektronike/elektrotehnike, informatike, robotike te tako razvijati kompetencije iz različitih grana tehničke kulture. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno, u grupama od maksimalno 15 učenika. Sve će izrađene predmete učenici ponijeti sa sobom, kako bi ih mogli pokazati svojim suučenicima na satu tehničke kulture. Za sve će polaznike Ljetne škole biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja PMR radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova.

Sve informacije o načinu prijave kao i druge važne informacije mogu se pronaći na adresi http://www.hztk.hr/clanci/najave-radionica-i-drugih-aktivnosti/ljetna-skola-tehnickih-aktivnosti-2015/.


www.skole.hr