2015-06-09 14:43:34

Prijave na AMORES natjecanje digitalnih radova otvorene još tjedan dana

Svi učenici osnovnih i srednjih škola, zainteresirani za sudjelovanje u AMORES natjecanju, svoje digitalne radove mogu prijaviti do 15. lipnja 2015. godine. Prijavljeni e-artefakt treba prikazivati nacionalno književno djelo za djecu.

Nagrada autoru najboljeg e-artefakta, kao i njegovom mentoru, bit će putovanje u Dubrovnik na završno događanje koje će se održati 20. studenog 2015. godine u hotelu Valamar Lacroma na CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2015. Pobjednik natjecanja u pratnji svog nastavnika mentora na završnom će događanju imati prilike predstaviti svoj e-artefakt te razmijeniti iskustva s učenicima iz drugih europskih zemalja koji sudjeluju u projektu AMORES. Dodatnom nagradom bit će nagrađena najbolja tri e-artefakta također prema odluci Ocjenjivačkog suda.

E-artefakt je djelo koje može biti izrađeno u bilo kojem digitalnom obliku, a u ovom se natjecanju odnosi isključivo na video i digitalni strip. Autor e-artefakta može biti učenik odnosno grupa učenika uz mentorstvo učitelja/nastavnika iz cijele Europe. Ukoliko se odlučite na prijavu rada preporučujemo da se upoznate s propozicijama natjecanja, a zatim prijavite svoj e-artefakt putem prijavnog web obrasca do 15. lipnja 2015. godine do 23:59 sati. Prijavljene e-artefakte će prema unaprijed definiranim kriterijima ocjenjivanja procjenjivati Ocjenjivački sud sastavljen od eksperata iz raznih država Europe.

Projekt AMORES ostvaren uz financijsku pomoć Europske komisije, želi otkriti ljubav učenika prema književnosti kroz digitalnu suradnju i kreativnost. Koordinator projekta CARNet organizira AMORES - natjecanje e-artefakata s ciljem poticanja učenika na čitanje nacionalnih književnih djela za djecu i korištenje modernih tehnologija pri razumijevanju i interpretaciji pročitanog.


www.skole.hr