2008-04-30 00:00:00

P18: Be cool, love schoolautor: Adela Marinelli, 7c, OŠ Antun Nemčić Gostovinski     

Hej! Moje ime je Tomislav. Idem u 5.c razred. Sigurno nisam jedini koji misli sljedeće: «Volim ići u školu!!!». Nisam jedini, zar ne? Evo reći ću vam nešto o meni. Nemam nijednog prijatelja. Svi misle da sam «štreberko». Moj najbolji prijatelj je moj kompjuter. Svuda idem s njim. Ma on je moj best friend. Moji mama i tata bi željeli da se više družim s prijateljima, ali znam da to nije moguće. Šmrc, šmrc,…

Jednog dana dugo sam ležao u krevetu buljeći u strop. Mislio sam: «Zašto mene nitko ne voli?». Nakon dugog razmišljanja došao sam do zaključka.
Brzo sam ustao, upalio računalo. Na googlu sam upisao pojam: «Kako postati cool». Našao sam «pet dana za postati cool». Pozorno sam pročitao. S veseljem sam počeo. Izbacio sam iz ormara staru odjeću i s mamom krenuo u shopping.
Prvi korak je bio završen. Može započeti drugi korak. Morao sam svojeg «best frienda» ostaviti. Šmrc, šmrc,…
 
Zatim je došao ponedjeljak. Dan pokazivanja. Kada sam došao pred školu svi su me samo pogledali kao frika. Prišla su mi  dva tipa i pitali me «E, stari kaj se tebi desilo? «Gde je onaj štreberko?». Mislio sam «Jupi!». Zatim sam s njima otišao k ostalim ljudima. 
Stekao sam nove friendove.
Ravnatelj je došao na sat matke i rekao da je odlučio postaviti kamere kako bi mogao vidjeti kako se mi ponašamo na satu.
Sljedeći dan je bio prekrasan. Sunce je sjalo, vjetrić je lagano puhao,… ma perfect. Zoran mi se prije škole obratio:»Ej, Tomy ajde nekaj zmisli da ne moramo tu biti». Sjetio sam se. Brzo sam svoju dosjetku podijelio sa ostalima. Pristali su. Otišli smo u razred i snimili kako mirno pratimo nastavu. Ubacio sam se u glavno računalo škole i tako da je ravnatelj gledao snimku, dok smo mi uživali na plaži.
 
Zoki slavi svoj dvanaesti ročkas. Mislio sam da me neće pozvati, no dobio sam pozivnicu. Nisam mogao vjerovati. «Kaj fakat?» Otišao sam na ročkas i super se proveo. Sve je zanimalo kako sam se dosjetio one fore sa ravnateljem. Postao sam popularan. Onaj članak mi je pomogao.

Odlučio sam napisati članak o tome kako sam od «štreberka»  postao popularan.
Sljedeći vikend su ga objavili u časopisu za mlade. U školi su mi svi čestitali. Bio sam ponosan na sebe. Nadam se da su i moji mama i tata ponosni na mene.

www.skole.hr