2008-04-30 00:00:00

P22: Denis i računaloautor: Stela Pejanović, 4b, OŠ Vladimira Nazora,  PribislavecBio je ljetni kišan dan. Denis nije mogao ići van pa je dan odlučio provesti na internetu. Imao je mačku Mazu koja ga je često promatrala kako je vješt na svome računalu. Polazio je drugi razred i njegova učiteljica im je dala zadatak da napišu sastavak o praznicima. Taj sastavak je bio za školske novine koje su radili učenici i neki zaposlenici škole. Malog Denisa je učiteljica smatrala tako vještim kao odraslu osobu. Školsko vijeće izabrat će najljepši sastavak i staviti ga na internet za natjecanje za školske novine.

Denis nije najbolje razumio zadatak, pa je otišao u uredništvo lokalnih novina, gdje su mu opširnije objasnili kako mora napisati sastavak.

Došao je kući, sjeo za računalo i počeo pisati. Sjetio se mnogih lijepih doživljaja s praznika. Pisao je i o tome kako ga je njegov stariji brat naučio služiti se internetom. Sastavak je bio brzo gotov i Denis je bio zadovoljan. Školsko vijeće izabralo je Denisov sastavak jer je bio najljepši i poseban.

Njegovi roditelji su bili vrlo ponosni. Za Denisov rođendan roditelji su pripremili malu rođendansku zabavu i kupili mu novo računalo. Denis je bio presretan i izmišljao je novi plan da napiše sastavak o nečem lijepom, kojim bi opet mogao zadiviti učiteljicu, roditelje i svoje prijatelje.

www.skole.hr