2008-04-30 00:00:00

P25: Ono što bi svaka nova generacija željelaautor: Meggie Štenta, 5a, OŠ Vladimira Nazora RovinjA kad sam došla kući... Pa čekajte! Da počnem iz početka??? Evo, onda, moje priče!

Što bi se dogodilo da sam rođena 13.10.2039.g.? Po želji novih generacija budućnost bi trebala biti bliska s računalima. Tko zna je li to istina? Mislim da mnogi ne znaju odgovor na to pitanje. Odlučila sam napraviti spravu zvanu «Priprema, pozor....skoči kroz prozor i leti u budućnost», a pomogao mi je moj tata.

Evo me u budućnosti. Probudila sam se okružena svijetom računala. Pogledala sam kroz prozor i vidjela da usred ledene zime sja veliko, lijepo i toplo sunce pa sam se odlučila prošetati.

Šetala sam tako ulicom i ugledala roditelje koji vode svoje dijete u školu.  Dijete je bilo veselo, nije imalo krivu kičmu i tešku torbu. Umjesto torbe imalo je prijenosno računalo. Prisluškivala sam i čula: »Mama, kada ćemo ići u Computerland???» Mislila sam: »Što je to sad, Computerland ???» Otišla sam dalje u jednu veliku, dugačku ulicu i ugledala ogromnu zgradu na kojoj je bila velika reklama - «Computerland». Svi moji prijatelji znaju, pa i obitelj, i šira obitelj, čak i zidovi moje kuće, da sam radoznala osoba. Odmah sam potrčala i ušla.

Kad sam ušla u „Computerland“ vidjela sam mnogo vrata, računala, prostorija i svega drugog što nikad nisam mogla niti zamisliti. Igrala sam se na  računalu i šetala se po  „Computerlandu“. Provirila sam kroz ključanicu vrata. Vidjela sam profesora koji priča o informatici i ima ekran pred sobom. Na ekranu su se vidjeli učenici koji su otputovali na otok i razgovaraju s profesorom dok su drugi učenici, koji stanuju blizu došli vidjeti što rade ovi na ekranu. Izgleda da je to bila učionica dodatne informatike.

Kroz ključanicu drugih vrata vidjela sam poznato, vrijedno, najbolje uredništvo CARNeta koje diskutira o nekim pričama. Iznenadila sam se.

Pokraj tih vrata bila su druga na kojima je pisalo «CARNetov rođendan». Provirivši kroz ključanicu uočila sam mnogo veselih ljudi koji plešu, pjevaju, recitiraju, glume... Izgledalo je kao da sam došla u cirkus.

Nakon cijelog dana provedenog u toj neobičnoj zemlji vratila sam se tamo gdje sam se probudila i ondje zaspala. Kad sam se probudila, bila sam kući.

Sad da nastavim ono što sam na početku pisala... Brzo sam otišla na Internet i saznala da CARNet održava natjecanje za najbolju priču, pa - evo mene! Odlučila sam poslati moj osobni doživljaj budućnosti! Tko ne bi želio takvu budućnost???

www.skole.hr