2016-03-03 11:45:27

Tribina „Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?“

U sklopu međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja Srce će organizirati tribinu „Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?“ koja će se održati u srijedu, 9. ožujka 2016. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Srca.

Na tribini će se uz uvodničare iz Republike Hrvatske i Europe, razgovarati o sljedećim temama:

kako i na koji način se u akademskoj zajednici, posebno u visokom obrazovanju, ali i u osnovnom i srednjem obrazovanju, te u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja u Hrvatskoj pristupa ideji otvorenog obrazovanja, jesu li, koliko, kako i gdje dostupni otvoreni obrazovni sadržaji, koje su prepreke tome i ima li ih, koliko i na koji način se u Republici Hrvatskoj koriste otvoreni obrazovni sadržaji te koriste li nastavnici u Hrvatskoj tuđe otvorene obrazovne sadržaje, koliko i na koji način smo spremni ulagati u razvoj otvorenih obrazovnih sadržaja, repozitorije otvorenih sadržaja kao i omogućiti otvoren pristup digitalnim znanstvenim informacijama?

Svi zainteresirani za sudjelovanje su pozvani da rezerviraju svoje vrijeme i podijele svoja promišljanja i iskustva vezano uz otvoreno obrazovanje.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine uključio u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji se održava od 7. do 11. ožujka 2016. godine u cijelom svijetu, a cilj je podizanje svijesti o važnosti besplatnog i otvorenog obrazovanja koje je dostupno svakome, svugdje i u bilo kojem trenutku.

On-line prijavu i sve informacije o tribini moguće je pronaći na adresi: http://www.srce.unizg.hr/tjedan-otvorenog-obrazovanja-2016/.

 


www.skole.hr