2016-05-19 16:12:00

Rasprava „Kreativnost i znanje za bolju Hrvatsku!“

Hrvatska udruga poslodavaca i udruga Pragma u Mjesecu kreativnih i kulturnih industrija organiziraju raspravu „Kreativnost i znanje za bolju Hrvatsku!“. Rasprava će se održati u utorak 24. svibnja 2016. godine od 11 do 13:15 sati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1, Zagreb.

Stvaranje resursa za samosvjesno društvo, kulturu i gospodarstvo koje stvara visoku dodanu vrijednost, temelji se na obrazovnom sustavu koji potiče kreativnost. Kreativnost se smatra ključnom kompetencijom 21. stoljeća, a kreativno obrazovanje doprinosi otvaranju našeg društva te omogućava mladima stjecanje znanja i vještina uz pomoć kojih će spremno odgovarati na sve društvene izazove. Kritičko, inovativno i kreativno razmišljanje temelji su održivog razvoja zbog čega se Hrvatska mora usmjeriti prema društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju, potaknutom upravo inovacijama i kreativnošću pojedinaca.

U prvoj panel raspravi (11:00 – 12:00 sati) sudjelovat će: Boris Jokić, voditelj Ekspertne radne skupine Cjelovite kurikularne reforme; Mislav Balković, dekan Visokog učilište Algebra; Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti i Daniela Angelina Jelinčić, Institut za razvoj i međunarodne odnose.

U drugoj panel raspravi (12:15 – 13:15 sati) sudjelovat će stručnjaci koji će raspravljati o poduzetničkim kompetencijama i vještinama djece i mladih, mogućim promjenama u obrazovanju te o ulozi ravnatelja u kvalitetnom upravljanju škola u postizanju kvalitetnih ishoda obrazovanja, a koji olakšavaju pristup tržištu rada: Dubravko Diklić, ravnatelj Strojarske tehničke škole „Faust Vrančić“ u Zagrebu; Darinka Štampar Šmaguc, ravnateljica Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb; Igor Salopek, pedagog Osnovne škole Sesvetska Sopnica iz Zagreba i Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Udruge Pragma.

 


www.skole.hr