2008-04-29 00:00:00

P146: Dječak Marko autor: Emilija Nakić, 3a, OŠ Srdoči    Bio je lijep, sunčan dan. Marko je krenuo s mamom i tatom u školu. Škola je bila lijepa i velika. Imala je puno učionica. Okoliš škole je bio uredan i ispred škole je bio park pun zelenila.

    Marko je volio školu, jer je uvijek bilo zabavno i naučio bi nešto novo. Najviše ga je veselilo igrati se s prijateljima. U školi je uvijek bilo bučno, a neki put i prebučno. Vrativši se iz škole napisao je zadaću i pospremio torbu. Tada je sjeo za svoj kompjutor i priključio se na Internet. Uključio se na Portal za škole i istraživao s kim bi se mogao dopisivati i razmjenjivati mišljenje. Svakog bi se dana dopisivao sa novim prijateljima po cijelom svijetu. Razmišljao je kako je Internet divna stvar, za par sekundi se nađeš u nekoj školi na drugom kraju svijeta ili među prijateljima koji se odmaraju na pustom otoku.

    Nakon nekog vremena Marko je krenuo pogledati svoju mail poštu. Vidio je da su mu stigle neke poruke. Znatiželjno ih je otvarao. Među njima je bila jedna koja mu je privukla pozornost. Bila je to pozivnica za rođendan njegovog prijatelja. Na rođendanu je bilo puno djece i njihovih roditelja. Bilo je jako zabavno i veselo. Kuća je bila prigodno ukrašena, na stolu je bilo puno grickalica i sokova, što je djecu jako veselilo. Na posebnom stolu je bila jako velika i lijepa torta, kojoj su se veselili ne samo djeca, nego i odrasli. Svi su s nestrpljenjem čekali svoj komad torte.

    Proslava je trajala dugo i onda je došao kraj. Svi su se morali pakirati svojim kućama na spavanje, jer ih je sutra čekao novi radni dan .
   
    Marko je morao u školu, a tata i mama na svoj posao u uredništvo časopisa.

www.skole.hr