2016-06-21 11:20:34

Međunarodni stručno znanstveni skup Sretna djeca – kreativnost u likovnom, dramskom i plesnom izrazu

U listopadu će se održati stručno znanstveni skup na razini Republike Hrvatske namijenjen odgojiteljima u predškolskim ustanovama, stručnim suradnicima i ravnateljima vrtića, učiteljima u ustanovama za rehabilitaciju djece i učiteljima razredne nastave.

Skup će se održati od 12. 10. 2016. - 14. 10. 2016. u Zagrebu u Školskoj knjizi (Masarykova 28) i Hrvatskom školskom muzeju (Trg maršala Tita 4). Rok za prijave je 7. listopada 2016., a obvezna  je online prijava na http://ettaedu.azoo.hr/.

Cilj ovog Međunarodnog stručno znanstvenog skupa je pridonijeti edukaciji odgojitelja u dječjim vrtićima i učitelja u ustanovama za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a u svrhu praćenja odrastanja i sazrijevanja kroz kreativnu igru i likovnu umjetnost. Ovaj skup će značajno pridonijeti razvoju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u području umjetnosti, kao i osobito pomoći djeci predškolske dobi s posebnim potrebama.

Teme  Stručno znanstvenog skupa obuhvaćaju različite vidove temeljene na istraživanjima različitih načina stvaranja u igri koja u djece uključuju prostor, pokret i sjećanje, motoričke vještine, emocionalne vještine, kognitivne vještine, socijalne vještine, govorne vještine i samopouzdanje.

 

Predavači na skupu će biti: prof. Emil Robert Tanay, redoviti profesor  u trajnom zvanju ALU, Sveučilište u Zagrebu: Kako dijete misli i osjeća bojom i svijetlošću dr. sc. Matjaž Duh, Pedagoški fakultet, Sveučilište u Mariboru: Motivi u likovnoj umjetnosti i predškolskom likovnom odgoju dr. sc. Zupančić , Pedagoški fakultet, Sveučilište u Mariboru: A što da ja radim s njima? – planiranje i izvođenje likovnih aktivnosti sa djecom od jedne do tri godine doc. dr. sc. Adinda Dulčić –prof. logoped, ravnateljica Poliklinike SUVAG: Verbotonalnom metodom kroz i skulpturu do govora prof.dr.sc.Gordana Buljan Flander, psiholog i psihoterapeut, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba: Zaštita i podrška djeci – što smo naučili prof. dr. sc. Vladimir Gruden: Obiteljski usmjerena potpora djeci s teškoćama u razvoju docent. dr .sc. Damir Miholić, Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet: Primjena dramskih tehnika u edukaciji ili kako biti „nastavnik u ulozi“ prim. dr.sc. Ljubomir Radovančević,neuropsihijatar i psihoterapeut: Psihodrama u radu s djecom Ivana Ježić, profesorica, Centar za autizam Zagreb: Likovna terapija kao metoda uspostavljanja komunikacije i edukacije djece s autizmom i intelektualnim teškoćama Emil Robert Tanay, redoviti profesor  u trajnom zvanju ALU, Sveučilište u Zagrebu: interaktivna radionica Soba s pogledom-fenomen svjetlosti i sjene u likovnom izrazu djece predškolske dobi Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture, Đurđevac: interaktivna radionica Izradimo sami knjige svoje Snježana Fuks, odgojiteljicaDv Dugo Selo: interaktivna radionica Kazalište u vrtiću Josip Grgevčić, redoviti profesor Sveučilišta u Zagrebu: interaktivna radionica Tehnička izrada  animirane lutke Jasmina Zagrajski Vukelić, profeosirca, Škola suvremenog plesa A. Maletić: interaktivna radionica Plesna igra kao ishodište dječje kreativnosti  Metode rada na skupu će biti: Interaktivna predavanja metoda istraživanja-vizualna, taktilna i slušna opažanja metoda promatranja, deskripcije, analize grafička metoda metoda razgovora i dijaloga pristup problemu i način rješavanja problema prezentacija i vrjednovanje radova

 

Više informacija moguće je saznati na http://www.azoo.hr/index.php?view=details&id=3640%3Ameunarodni-struno-znanstveni-skup-sretna-djecakreativnost-u-likovnom-dramskom-i-plesnom-izrazu&option=com_eventlist&Itemid=569.


www.skole.hr