2008-04-29 00:00:00

P187: Pišem ti pričuautor: Robert Greblički, 5c, OŠ SrdočiAndrej, Marin, Ivan i Luka išli su na jedan otok. Na otoku su se igrali sa zmajem, učlili su informatiku i abecedu. Luka je prvi rekao slovo ''L'', Marin je rekao slovo ''M'', Ivan je rekao slovo ''I'', a Andrej je prvi rekao slovo ''A''. Oni su se bojali ući u vodu jer je Marin izmislio da je vidio morskog psa. Luka mu je povjerovao. Kasnije su mu svi povjerovali.
Kada su se Marin, Luka, Ivan, Ardrej vratili s otoka došli su u školu. Profesor ih je pitao kako je bilo na otoku. Rekli su dobro. Profesor je predavao matematiku. Učili su zbrajanje. Profesor je pozvao Luku na ploču. Luka je napisao 2+2=5. Dobio je jedinicu. Marin je napisao 2+3=6, dobio je jedan. Ivan je napisao 5+5=15, dobio je jedan. Andrej je napisao 2+4=6 i dobio je 5. Profesor je bio ljut na Marina, Ivana i Luku, a Andreja je pohvalio ravnatelju.
Poslovni ljudi u firmi Portal d.o.o. raspravljali su o tome što imaju previše ljudi. Dobili su nalog da otpuste 50 radnika. Otpustili su Muslimovića, Ivanića, Marinca, Lukića... Kupili su laptopove svi zaposlenici su sretni i zadovoljni.
Prvi dan škole mali Marin se bojao ići u školu jer bi ga svi osramotili jer ima ružne tenisice. Zato su ga mama i tata vodili u školu za ruku, a on je nosio svoj laptop. Kada je ušao u razred svi su se počeli smijati. On je počeo plakati i rekao je mami da ne želi biti u ovom razredu. Mama je uslišila njegovu želju.
Jedan dan nakon škole Marin je došao kući i počeo je tražiti po internetu zemljopisnu kartu. Profesorica mu je rekla da ako ne donese kartu cijeloga svijeta na zemljopis da će biti kažnjen. On je utipkao na google-u «karta svijeta», stisnuo slike i skinuo ju7 s Interneta. Dobio je 5. Bio je sretan.
Bili smo na Marinovom rođendanu. On nas je pitao da li smo mu kupili tenisice. On je imao ružne tenisice. On voli picu i čokoladnu tortu. Visok je 1metar i 20 cm, torta je bila veća od njega. Bilo je super.

www.skole.hr