2008-04-29 00:00:00

P207: Slatka pobjedaautor: Mihael Eraković, 6. razred, OŠ ŠkurinjeVratio sam se iz škole i napisao zadaću. Bilo mi je jako dosadno. Nisam imao nikakvog posla, a nije mi se dalo učiti. Dugo sam prebacivao programe na televiziji, ali nije bilo niti jednog dobrog filma ili neke dobre serije. Prikazivali su samo emisije za odrasle. Odustao sam od televizije. Prijatelja ne mogu nazvati jer on sigurno uči. Javit će se njegova mama i što ću joj reći. Odlučio sam. Sjeo sam za kompjuter i počeo igrati igrice. Igrao sam malo Učilicu. I ona mi je ubrzo dosadila. Sve to već znam. Pa toliko sam je puta igrao. Malo ću surfati internetom. Dosadno, nikakvih novih zanimljivih događaja. Kakav dosadan dan.
»Što je ovo?« Slučajno sam otvorio stranicu „Portal za škole " i otvorio rubriku „Natjecanja". »Zanimljivo. Neki natječaj.« Pozorno čitam. Natječaj je za učenike osnovnih škola koji vole pisati, a trebalo je napisati sastavak u kojemu moraš dati svoje mišljenje o pohađanju škole preko interneta i praćenju nastave preko web kamere. Jako mi se svidjela ideja pa sam odlučio reći je profesorici hrvatskog jezika. Sigurno će je zanimati. Sutra nemamo hrvatski, ali je roditeljski pa ćemo se vidjeti.
Sutradan poslijepodne uzeo sam laptop, strpao ga u torbu i krenuo s mamom i tatom na roditeljski sastanak. Nakon dugotrajnog pokazivanja ocjena i razgovora sa svim roditeljima i učenicima, ustao sam i predložio da sudjelujemo u tom natjecanju. Detaljnije sam ga opisao. Neočekivano, mnogo se učenika zainteresiralo, a i profesorica također. Rekla mi je da poslije roditeljskoga dođem u uredništvo. Svi su već na svojim mjestima, i učenici i profesori.
Pronašli smo tu stranicu i pristali da sudjelujemo na natjecanju. Dogovorili smo način rada. Slijedećeg dana smo na literarnoj bili jako vrijedni. Svatko je napisao svoj sastavak. Tako smo povećali šanse za pobjedu. Sve smo nekoliko puta pročitali, uredili i...
Nakon dugih mjesec dana stigli su rezultati. Bili smo šokirani - jedan od naših sastavaka je pobijedio. Odmah smo pripremili zabavu za članove literarne, a na kraju smo donijeli veliku tortu.
Ovo je definitivno bilo najbolje natjecanje do sada! Moje dosadno poslijepodne pretvorilo se u slatku pobjedu.

www.skole.hr