2008-04-29 00:00:00

P223: Rođendanski poklonautor: Blanka Brezničak, 7a, OŠ Slavka KolaraNedjelja je.
„Danas slavim rođendan," vikao sam od ranog jutra. Odmah smo počeli s pripremama.
Gosti su počeli stizati, pokloni su se gomilali, a baloni frcali po cijeloj kući. Roditelji su se isto tako zabavljali, iako su već poludjeli od našeg silnog deranja. Zabava je potrajala dugo u noć. Kada su svi otišli, kuća je bila kao da je tornado prošišao kroz nju. Pošao sam se oprati i odmoriti za sutrašnji školski dan.
Ujutro sam se rano ustao i uzbuđeno pohitao u školu, "vukući" za sobom novi laptop. Sa mnom su išli mama i tata. Tata je nastavio na laganu jutarnju kavicu, dok je mama otišla na posao.
U školi sam se pod satom fizike prisjećao ljetnih praznika koje sam proveo na moru. Joj, kako mi je samo tamo bilo lijepo. Kada bi se bar to moglo ponoviti. Cijeli sat sam razmišljao o tome.
Kada je zvono zazvonilo, naglo sam se trgnuo. Dok sam izlazio iz učionice, učitelj mi je rekao da drugi put bolje pazim na satu. Sav zbunjen sam pošao kući.
Dok sam došao kući odmah sam zasjeo za kompjuter i otišao igrati igrice, sve dok mama nije došla kući. Sve to vrijeme moj mačak Usko Dugouško, promatrao me kako igram igrice. Kada bih ja pomaknuo miša on bi ga šapom hvatao.
Kada je mama došla, pravio sam se da sam učio sve to vrijeme dok je ona radila u uredništvu. Htjela mi je prepričati kako joj je bilo, ali ja sam bio umoran. Otišao sam spavati nakon lijepog, ali naporno provedenog dana.

www.skole.hr