2008-04-29 00:00:00

P301: Pišem ti pričuautor: Magdalena Kelčić, 6a, OŠ Ivan KozaracDanijel je napisao domaću zadaću, istuširao se i zaspao. Odjednom...
«Pa to je sjajno, divan završetak školske godine», rekao je Danijel izlazeći iz škole svome prijatelju Stjepanu.
Učiteljsko vijeće je odlučilo da svi odlični učenici završavaju nastavu mjesec dana ranije, a oni čije su ocjene između dovoljne i vrlo dobre, odlaze na otok istraživati život morskih pasa i vraćaju se za tjedan dana te im prezentiraju u školi rezultate svoga rada, a oni koji će imati neku negativnu ocjenu ostaju u školi na dopunskim satovima objašnjavanja.
Sutradan je Danijel sjeo pred računalo, a uključio je i bratovo te istodobno promatrao kako napreduju njegovi prijatelji na zadatcima. Učitelj Marinko stoji ispred ploče i objašnjava jednadžbe s dvjema nepoznanicama. U razredu su svi na broju: Marina, Dominik i Vita. Oni ne znaju daje u razredu postavljena skrivena kamera, a postavili su ju učenici koji su otišli na otok. Oni se upravo zabavljaju gledajući kako njihovi prijatelji rješavaju jednadžbe.
Danijelovi roditelji su otišli na poslovni sastanak. Oni su na tom sastanku prezentirali klijenticama Mariji, Katarini i Marijani šampon za kosu. Klijentice su bile oduševljene! Danijel je u međuvremenu zaspao, a mama gaje probudila kada je došla kući i zvala ga na večeru. On je prije silaska u kuhinju provjerio svoj e-mail sandučić i pročitao pozivnicu za rođendan od prijateljice Mirjane. U njoj je pisalo: «Sutra slavim rođendan. Dođeš?» Iako s Mirjanom nije bio u najboljim odnosima otkako je lažno pričala po školi da joj je on poslao mail i napisao daju obožava. Danijel je pomislio: « Zgodna je, ali nije ona moj tip.» No, Danijel je odlučio otići na rođendan.
Atmosfera je bila odlična. Glazba je bila u Mirjaninom stilu: dance s najnovijim hitovima. Mirjana mu se ispričala i priznala da se htjela samo zabaviti s tim i daje on potpuno cool tip jer ju je shvatio i došao na njezin rođendan.
Nakon povratka, kod kuće je pregledao svoju omiljenu web stranicu.
Njegov brat Marko treba ići u školu. Marko je jako vezan za računalo tako da nije htio poći bez njega
Danijela je probudila mama: «Danijel probudi se3 zakasnit ćeš u školu! » «Pa to je bio samo san!», pomislio je Danijel.
Na putu do škole susreo je Magdalenu i ispričao joj stoje sanjao, a ona mu je rekla: «Kad bi to barem bila stvarnost, ali može u priči».

www.skole.hr