2017-10-25 09:07:58

Konferencija za ravnatelje „Uloga škola u modernizaciji strukovnog obrazovanja“

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira konferenciju za ravnatelje srednjih strukovnih škola, a s ciljem čvršće povezanosti između Agencije i ustanova za strukovno obrazovanje. Ove se godine konferencija održava u petak, 24. studenog 2017. godine u hotelu Dubrovnik, Gajeva ulica 1, Zagreb pod nazivom „Uloga škola u modernizaciji strukovnog obrazovanja“. 

Konferencija se organizira u sklopu ESF projekta Agencije „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ kao jedan od ključnih događaja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Hrvatskoj.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Ova konferencija predstavlja vrijedan doprinos u nastojanju da se unaprijedi sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te naglašava ulogu ravnatelja kao ključnih osoba u stvaranju modernog i učinkovitog sustava koji može doprinijeti pametnom i održivom rastu Hrvatske, ali i Europe. U želji da se zajedničkim snagama pridonese razvoju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, pozivaju se svi ravnatelje srednjih strukovnih škola na ovaj jedinstveni događaj kako bi se konstruktivnom raspravom pokušale dogovoriti smjernice za željeni smjer sustava.

Ključna će tema konferencije biti modernizacija strukovnog obrazovanja u okviru kurikularne reforme. Raspravit će se smjer modernizacije u skladu s Programom razvoja sustava strukovnog obrazovanja 2016. – 2020. i skorašnjim izmjenama i dopunama Zakona o strukovnom obrazovanju, kao i prijedlogom Nacionalnog kurikuluma za strukovno obrazovanje. Agencija će predstaviti trenutne i buduće projekte koji će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF). Poseban će doprinos dati međunarodni stručnjaci koji će podijeliti iskustva Finske i Danske u razvoju modernog sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao i profesionalnog razvoja nastavnika.

Konferenciji će prisustvovati državni dužnosnici, socijalni partneri, ravnatelji strukovnih škola, dionici u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, međunarodni stručnjaci i predstavnici medija. Raspravljat će se o ulozi škola u modernizaciji strukovnog obrazovanja i prijedlozima za unapređenje cjelovitog sustava putem europskih projekata. Istaknut će se i predstaviti trendovi, politike i primjeri najbolje prakse strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj i EU.

Više informacija moći se pronaći na mrežnim stranicama konferencije koja će uskoro biti obavljena, a putem koje će se vršiti i prijave sudionika.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
  


www.skole.hr