2017-10-30 09:39:06

Otvorene prijave za dječje radionice 15. Zagreb Film Festivala

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 11. do 19. studenog 2017. godine, a najmlađa će publika imati mogućnost sudjelovati u dvije različite kreativne radionice. Bibijadina stvaraonica održat će se šesti put ove godine u malo izmijenjenom formatu, a mladi će filmaši na radionici naučiti kako napisati filmsku kritiku i predstaviti je u video blogu.

Filmske kritike snimat će za filmove koje prikazujemo u sklopu programa Bibijada. Novost je što će se uz Bibijadinu V-log stvaraonicu održati i radionica Moja prva videoigra na kojoj će polaznici i polaznice naučiti kako kreirati svoju videoigru. Bibijadina V-log stvaraonica je radionica koja će se održati u sklopu 15. Zagreb Film Festivala te će 15 polaznika osnovnoškolskog uzrasta imati priliku prisustvovati na istoj i naučiti osnove snimanja V-loga (video bloga). Kako bi povezali teoriju s praktičnim radom tijekom trajanja radionice, uz snimanje vlastitih V-logova, polaznici će zajedno osmisliti nekoliko epizoda Bibijadinog V-loga. Jedna od epizoda povezat će Bibijadinu stvaraonicu s filmskim programom Bibijada na ZFF-u te će polaznici pogledati jedan film iz programa i napraviti V-log kritiku pogledanog filma. Prezentacija radova snimljenih tijekom radionice održat će se na projekciji programa Bibijada na Zagreb Film Festivalu u velikoj dvorani kina Europa. Ova radionica nadovezuje se na Bibijadinu filmsku stvaraonicu koja se posljednjih 5 godina održavala na Zagreb Film Festivalu. Osluškivanjem želja i potreba naših najmlađih gledatelja, prilagodili smo ovogodišnju radionicu nudeći im sadržaj koji ih zanima i koji im je potreban.

Cilj je ove radionice upoznati djecu s pojmom V-loga (video blog), naučiti ih osnovama stvaranja i pričanja priče, snimanja video sadržaja kamerom na mobitelu i montiranja. Osmisliti YouTube kanal i sadržaj za YT kanal programa za djecu u kinu Europa zajedno s polaznicima radionice. Cilj je navedenim aktivnostima i radionicama naučiti polaznike kako kvalitetno i sigurno koristiti društvene mreže za razvoj svojih vještina i interesa.

Raspored održavanja radionice:

2. i 3. studenoga 2017. godine: od 18 do 20 sati, kino Europa 4. i 5. studenoga 2017. godine: od 10 do 15 sati, kino Europa

Prijave za radionicu započinju danas, a petnaest filmskih talenata u dobi od 10 do 14 godina osigurat će svoje mjesto na filmskoj stvaraonici tako da pošalju kratko pismo o sebi gdje će nam opisati zašto su baš oni idealni članovi filmske ekipe.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta na e-adresu bibijada@zagrebfilmfestival.com.

Moja prva videoigra kreativna je dječja radionica programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 14 godina, a održat će se u prostorijama HUB-a, Petračićeva 4. Cilj je radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara. Pritom će se u podučavanju koristiti jednostavni softver za izradu igara usmjeren upravo prema najmlađima, koji omogućuje kombiniranje vizualnih i audio elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Scratch je način programiranja koji za ulazne podatke ne traži kompliciranu sintaksu modernih programskih jezika već dijete uči programiranju kroz slaganje jednostavnih, uzročno-posljedičnih elemenata. Po završetku će radionice polaznici samostalno izraditi jednostavnu igricu.

Raspored održavanja radionice:

subota, 11. studenoga 2017. godine od 10 do 14 sati, HUB385 nedjelja, 12. studenoga 2017. godine od 10 do 14 sati, HUB385
 

Kako bi mladi programeri sudjelovali na jednom od dva izdanja radionice potrebno je prijaviti se na e-adresu: inja@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna, a broj je mjesta ograničen.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica djecji-dogadjaji.com.

 


www.skole.hr