2018-01-19 13:31:36

Najava 11. smotre ''Dani E-medica 2018.''

Smotra „Dani E-medica“ dio je nacionalnog projekta „E-medica“, projekta povezivanja svih zdravstvenih škola u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, ali i ostalih škola, u jedinstvenu zajednicu.

Cilj je ove smotre razmjena stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja, te promoviranje uporabe novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školama (kako za učenike, tako i nastavnike). Pored dvadeset šest zdravstvenih škola iz Republike Hrvatske i osam partnerskih škola koje nisu zdravstvene, projekt je izazvao interes izvan naših granica, tako da su mu se do sada priključile sve slovenske zdravstvene škole, dio zdravstvenih škola iz Srbije, te iz Makedonije i Federacije Bosne i Hercegovine.

11. Smotra „Dani E-medice 2018.“ održat će se pod okriljem Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za odgoj i obrazovanje i CARNET-a u Termama Tuhelj od 8. do 11. veljače 2018. godine.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao pokrovitelj ove smotre otvorila je za strukovne nastavnike-sudionike smotre mogućnost prijave preko agencijskog VETIS sustava - stručni skup broj 21046

Ove godine na smotri sudjeluje preko 300 učenika srednjih škola i njihovih mentora iz dvadeset osam škola, a u četiri će dana druženja predstaviti 24 zajednička učenička projekta. S obzirom na to da je fokus smotre na učenicima, oni su ti koji samostalno prezentiraju svoje strukovne radove i projekte koje su tijekom prošle školske godine izradili kao zajedničke učeničke projekte u suradnji dviju do pet različitih škola iz Hrvatske i inozemstva. Teme su bazirane na zdravstvu i primjeni novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školama.

Nacionalni projekt „E-medica“ pokrenula je 2005. godine Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, uz potporu svih hrvatskih zdravstvenih škola, a afirmirao se 2006. godine kao pilot-projekt CARNET-a i uz veliku potporu tvrtke Microsoft Hrvatska. Od tada do danas ostvareni su cijenjeni rezultati u povezivanju i inovativnom korištenju novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u strukovnim školama, povezivanju zajednica, promoviranju novih znanja i poučavanja te uporabi video konferencija u strukovnoj nastavi.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


www.skole.hr