2018-03-19 10:40:02

Natječaj za likovne radove s temom “Ubaci knjigu u vremenski stroj!”

Povodom manifestacije Noć knjige 2018. kojom se već sedmu godinu obilježava Svjetski dana knjige i autorskih prava (23. travanj) i Dan hrvatske knjige (22. travanj) Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj za likovne radove na temu budućnosti knjige.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, a provoditelj natječaja su stručni suradnici školski knjižničari.

Tema natječaja

Zanima nas na koji način djeca vide budućnost knjige te kako bi mogla izgledati knjiga koju bi budući Zemljani željeli čitati. Ako knjigu ubacimo u vremenski stroj, kakva će iz njega izići u nekom budućem tisućljeću? Hoćemo li imati sposobnosti da je pročitamo jednim dodirom? Ili ćemo zauvijek uživati u listanju njezinih stranica?

Kako će izgledati knjižnice koje će posjećivati budući Zemljani? A tek tiskarski strojevi budućnosti – kakvi li će biti? Hoće li pisci svoja djela pisati na računalima ili će ona brzinski bilježiti njihove misli?

Organizatori pozivaju zainteresirane da uzmu bojice i olovke u ruke, rasplešu svoju kreativnost i pošalju  likovne radove na temu budućnosti knjige.

Propozicije natječaja u natječaju mogu sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola stručni suradnici knjižničari informiraju učenike o temi i pravilima natječaja, zadaju rokove za izradu i predaju radova te odabiru pet najboljih radova koji se izdvajaju kvalitetom kreativnog izričaja i inovativnošću dozvoljene su sve likovne tehnike rad mora biti originalan – radovi koji su precrtani ne mogu sudjelovati u natjecanju svaki rad na poleđini mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred te likovnu tehniku, naziv i adresu škole te ime i kontakt stručnog suradnika knjižničara (telefon, adresu e-pošte) stručni suradnici knjižničari sami ili u suradnji s učiteljem likovne kulture/nastavnikom likovne umjetnosti odabiru pet najboljih radova i šalju ih zaključno do 10. travnja 2018. godine preporučenom poštom na adresu: Hrvatska udruga školskih knjižničara, Dubečka 5, 10040 Zagreb s naznakom „NATJEČAJ: UBACI KNJIGU U VREMENSKI STROJ“ i e-poštom sa privitkom fotografije rada, na e-adrese: husk@husk.hr i ana.saulacic@gmail.com Nagrade

Od pristiglih će radova ocjenjivački odbor sastavljen od predstavnika organizatora Noći knjige odabrati tri izvrsna rada na temelju originalnosti ideje. Nagrada će se sastojati od knjiga namijenjenih učeniku autoru rada te poklon-paketa knjiga namijenjenih školskoj knjižnici koja je nagrađeni rad prijavila na Natječaj.

Proglašenje najboljih radova i preuzimanje nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se na svečanom otvorenju Noći knjige, 23. travnja 2018. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije možete se javiti se na adresu e-pošte: husk@husk.hr


www.skole.hr