2018-10-03 13:26:04

Europski tjedan programiranja

Od 6. do 21. listopada 2018. godine održava se Europski tjedan programiranja. Riječ je o manifestaciji koju podupire Europska komisija, a svrha joj je promicanje programiranja i informacijskih tehnologija među mladima.

Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano više od 300 događaja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano više od 2500 raznih događaja.

Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju. Programiranjem se mogu oživjeti vlastite ideje te stvarati i graditi stvari koje će druge obradovati. Programiranje je prisutno svugdje i od temeljne je važnosti za razumijevanje hiperpovezanog svijeta.

Na prostorima Europske unije 4 000 000 ljudi radi poslove vezane za informacijsko komunikacijske thenologije, a svake godine otvara se 100 000 novih radnih mjesta. Zbog toga je ova manifestacija usmjerena na one koji tek odabiru svoj životni put kako bi ih ohrabrila da postanu programeri i IT stručnjaci jer će potražnja za tim zanimanjima i dalje rasti.

Više informacija o ovogodišnjim događanjima vezanim uz Europski tjedan programiranja potražite na mrežnim stranicama https://codeweek.eu kao i na službenoj Facebook stranici.
 

 


www.skole.hr