2018-10-09 10:39:01

Otvoreno natjecanje za srednjoškolce „Znanstvenik u meni!“

Tim studenata, znanstvenika i komunikatora znanosti organizira inauguralno natjecanje u komunikaciji znanosti "Znanstvenik u meni!" namijenjeno srednjoškolcima i srednjoškolkama u Republici Hrvatskoj.

Od natjecatelja se očekuje da samostalno ili u paru izaberu temu iz bilo kojeg znanstvenog područja o kojoj će napraviti rad - snimiti videozapis u trajanju od dvije do četiri minute u kojemu predstavljaju izabranu temu na zanimljiv, razumljiv i inovativan način, a najboljih 8 do 15 natjecatelja bit će pozvano u završnicu natjecanja gdje će nastupiti uživo pred žirijem i publikom te će biti proglašeni i nagrađeni pobjednici natjecanja.
Prijave na natjecanje bit će otvorene do 1. prosinca 2018. godine, stoga se pozivaju svi srednjoškolci i srednjoškolke da se prijave na natjecanje i dokažu kao kvalitetni komunikatori i osvoje bogate nagrade.

Žiri natjecanja sačinjava tim od pet stručnjaka:

Ivica Puljak, profesor na FESB-u i poznati znanstvenik i komunikator znanosti Jasna Puizina, biologinja i redovita profesorica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu Franka Miriam Brueckler, matematičarka i docentica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Vera Musil, specijalist školske medicine, docent pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu / Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Mario Borna Mjertan, student na PMF-MO, voditelj projekta "Znanstvenik u meni!

Završnica natjecanja održat će se 4. siječnja 2019. godine u hotelu Panorama Zagreb.

Pokrovitelji natjecanja su Educateam, Školska knjiga, Medical Intertrade, Ljekarna Škoko i evotv.

Više informacija o natjecanju dostupno je na službenoj mrežnoj stranici natjecanja.


www.skole.hr