2018-11-19 12:53:00

KRONOmetaFORA 2019.
metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora organizira sedmu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a završnica je u Noći knjige. Natječaj je namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija. Cilj natječaja je poticanje čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja uopće.

KRONOmetaFORA 2019. zadaje temu - vrijeme - u široko shvaćenom smislu - kao protjecanje, iskustvo, individualno ili kolektivno sjećanje, identitet, utopija, iluzija ili umjetnički eksperiment. Vrijeme kao fizikalna konstanta, astronomska veličina, filozofska kategorija, psihološka zamka ili povijesni okvir, ono koje nas troši i/ili obogaćuje.

Propozicije natječaja su sljedeće:

priča treba biti napisana na temu vremena, na hrvatskom jeziku autor može sudjelovati samo s jednom pričom treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima ne smije biti objavljivana sve do proglašenja najboljih proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2019. u Noći knjige priče se šalju na e-mail: metafora2019@kgz.hr
ili, ukoliko ga nemate, klasičnom poštom na adresu:
Knjižnica Vladimira Nazora
metaFORA 2019.
Vodovodna 13
10 000 Zagreb
uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu e-pošte i broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju) natječaj je otvoren od 15. studenog 2018. do 15. ožujka 2019. popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti autorima najboljih priča zajamčene su atraktivne nagrade  odluku o najboljima donijet će žiri u sastavu:
Miroslav Mićanović, pisac i urednik
Jelena Zlatar Gamberožić, spisateljica
Aida Bagić, spisateljica
Tanja Radović, knjižničarka i spisateljica
Ines Gverić Korkut, pobjednica metaFORE 2018.

www.skole.hr