2019-04-16 09:04:56

Proljeće u MSU: edukativno-kreativni program tijekom školskih praznika

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativni program za djecu od 6 do 11 godina. Program će se održavati svaki dan u terminu od 9 do 12 sati i 30 minuta, s početkom u utorak, 23. travnja do završetka u petak, 26. travnja 2019. godine. Djecu očekuje raznolik program koji uključuje susrete s originalima umjetničkih djela te tematska vodstva i radionice.

Polaznici edukativno-kreativnog programa upoznat će se s poviješću Muzeja i prošetat će prostorima unutar i izvan zgrade. Naglasit će se kako izgled zgrade i prostor oko nje osmišljava arhitekt, koji pri planiranju objekta mora uklopiti funkcionalnost, oblik, stabilnost i materijale. Spomenut će se i objasniti pojmovi: tlocrt, nosiva struktura, funkcionalnost prostora i navesti od kojih sve materijala nastaju građevine, a zatim ćemo prionuti na izradu makete Muzeja.

U radioničkim aktivnostima sudionici će se upoznati s manipulacijom papira po uzoru na Josefa Albersa, slikara i profesora znamenite škole Bauhaus, a bavit će se origamijem i natjecati u letu papirnatih zrakoplova. Neće izostati ni praktičan rad i oblikovanje gline te upoznavanje s keramikom.

Programske aktivnosti uključuju i svakodnevno spuštanje Dvostrukim toboganom Carstena Höllera.

Okupljanje je na recepciji Muzeja suvremene umjetnosti od 8 do 9 sati. Prijave se primaju do subote, 20. travnja 2019. godine na e-adresu: edukacija@msu.hr.

Na mrežnoj stranici MSU-a dostupne su dodatne informacije o pohađanju radionica.


www.skole.hr