2019-05-08 09:08:35

Radionica „U društvu pčela“

U petak, 10. svibnja 2019. godine, od 10 do 12 sati u tehničkom muzeju Nikola Tesla održat će se radionica pod nazivom „U društvu pčela“. Sudionici će na radionici upoznati ulogu pčela te kontinentalno i mediteransko medonosno bilje.

U sklopu 24. EMAe (Edukativne muzejske akcije), u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, na temu (Pre)hrane, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla osmišljene su radionice pod nazivom „U društvu pčela“.

Uloga je pčela u životu čovjeka slojevita. Kao oprašivači pomažu proizvesti usjeve, vrijednosti procijenjene na trećinu hrane koju koristimo. Ukusni med i cvjetni vrtovi koje održavaju oprašivanjem, dodatno obogaćuju život na zemlji. 

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla (TMNT) nalazi se Apisarij – staklene košnice sa živim pčelama. Košnice su prolazom povezane s okolinom što pčelama omogućava izlazak u prirodu i prikupljanje peluda i nektara. U sklopu će radionica sudionici posjetiti apisarij, saznati ponešto o pčelama, nakon čega će u dvorištu TMNTa sudjelovati u sađenju urbanog vrta s medonosnim biljem, kontinentalnog i mediteranskog. Pri tom će saznati dodatne podatke o pčelama, učiti o bilju koje sade i spoznati da od različitog medonosnog bilja dobivamo različite vrste meda, ove izuzetno vrijedne namirnice za čovjeka.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Tehničkog muzeja Nikola Tesla.


www.skole.hr