2019-05-08 17:14:17

„Zašto upisati ISŠ?“, e-Knjiga o zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi

„A što sad? Kamo nakon osnovne škole? Kako donijeti odluku o budućem zanimanju?”, samo su neka od pitanja koja si postavljaju učenici osmih razreda i njihovi roditelji. Nastavnici zagrebačke Industrijske strojarske škole [ISŠ] Josip Filić, Kristinka Lemaić i Mate Sabol nadaju se da će učenici i njihovi roditelji odgovore pronaći u njihovoj e-Knjizi „Zašto upisati ISŠ?”.

Na poveznici https://libar.carnet.hr/ svi zainteresirani mogu pogledati e-Knjigu. Učenici pri tome koriste svoj elektronički identitet AAI@Edu [ime.prezime@skole.hr] i lozinku kojom se koriste za pristup e-Dnevniku dok obrazovni djelatnici koriste svoj akademski račun AAI@Edu [ime.prezime@skole.hr] i lozinku kojom se koriste pri prijavi edukacija.

 

 

 

 

 

 

 

Svrha e-Knjige „Zašto upisati ISŠ?” promocija je i popularizacija zagrebačke Industrijske strojarske škole i strukovnog obrazovanja sektora strojarstva te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u ISŠ, no autori e-Knjige smatraju da je njihova e-Knjiga zanimljiva za cijelu Hrvatsku jer i mnoge druge srednje strukovne škole imaju iste obrazovne programe kao i zagrebačka Industrijska strojarska škola.

Ova e-Knjiga nije namijenjena samo učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima, već i nastavnicima, razrednicima i stručnim suradnicima u osnovnim školama.

Koristeći se animacijama, videozapisima, fotografijama, križaljkom, kvizom i drugim popularnim igrama poput igre „Memory“, e-Knjiga na interaktivan način pojašnjava i zorno pokazuje sve prednosti strukovnog obrazovanja sektora strojarstva čiji su obrazovni programi mahom deficitarni i stipendirani.

Proučavanjem e-Knjige svi zainteresirani dobit će priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama pa tako i u zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi.

U e-Knjizi čitatelji mogu:

pogledati video dobrodošlice za učenike osmih razreda pročitati uvodnu riječ ravnatelja ISŠ-a prof. Nenada Pavlinića pogledati video opis obrazovnih programa riješiti križaljku s nazivima zanimanja u kojima se obrazuju učenici ISŠ-a pogledati video o jednom nastavnom danu u ISŠ-u odigrati igru „Memory” s opisom poslova pojedinih zanimanja informirati se o iznosima stipendija za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima pogledati fotografije i videozapis o sudjelovanju i osvajanju brončane medalje učenika ISŠ-a na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019. pogledati fotografije učenika ISŠ-a s prošlogodišnjih natjecanja pogledati video uradak o Erasmus+ iskustvu učenika ISŠ-a pogledati nagrađeni video uradak učenika ISŠ-a „Budi muško, mijenjaj pravila!”, koji je ostvaren u suradnji s Organizacijom Status M pogledati aktivnosti ISŠ-a kao e-Škole riješiti kviz o ISŠ-u.

Čitatelji na interaktivan i zabavan način mogu saznati više o strukovnom obrazovanju sektora Strojarstva, brodogradnje i metalurgije.


www.skole.hr