2019-05-21 10:25:28

Upisi na radionice - 59. MDF u Šibeniku

U četvrtak, 23. svibnja, počinju upisi u radionice 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Prvi put otkako je Festivala, roditelji će djecu moći upisati putem online upisa na www.mdf-radionice.com. Međutim, ostavljena je mogućnost fizičkog upisa, odnosno osobnim dolaskom u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

Ovogodišnji Festival djeteta nudi 42 različite radionice za brojne uzraste, a kroz radionički program ovog lipnja proći će i majke s bebama. Za njih je pripremljena radionica „Jupi beba –Moj prvi festival“ za bebe od 6 do 12 mjeseci.

U ponudi su, između ostalih, tekstilne radionice, drvodjeljska radionica, radionica izrade nakita, ekološke radionice, glumačke i likovne. Svako dijete može upisati jednu radionicu, a ove godine u festivalske radionice upisat će se preko 900 djece. Sve njih kroz čaroban svijet stvaralaštva i učenja na zabavan način vodit će renomirana imena iz Hrvatske, Japana te Italije i Crne Gore.

Online upisi kreću u četvrtak, 23. svibnja, u 10 sati, i traju do 31. svibnja, ili dok se ne popune sva mjesta. Fizičko upisivanje djece u radionice osobnim dolaskom u atrij Šibenskog kazališta bit će 23. i 24. svibnja, od 10 do 12 sati i od 18 do 20 sati. 

59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku počinje 15. lipnja, a otvorit će ga predstava "Knjiga o džungli" u izvedbi poljskog kazališta Baj Pomorski. Nakon toga, djecu i sve odrasle koji nisu zaboravili na dijete u sebi, kroz 14 dana očekuju brojne predstave na otvorenim pozornicama i u kazalištu, zabave na ulicama i trgovima, filmski i radionički program. Šećer na kraju je predstava "Djevojčica koja je previše čitala" u izvedbi Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih s kojim će se festivalska zastava 29. lipnja spustiti na godinu dana.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Culturenet.hr.


www.skole.hr