2020-04-07 08:35:02

Ravnateljima omogućen pristup sustavu e-Propusnica putem CARNET kartica

Ravnatelji škola koji posjeduju karticu za digitalni potpis dokumenata dobivenu od CARNET-a mogu putem navedene kartice pristupiti sustavu e-Propusnica. Na kartici se nalazi ID poslovni certifikat koji je u sustavu NIAS prihvaćen kao vjerodajnica razine 4.

Kako do e-Propusnice?

Nakon pristupa sustavu e-Propusnica potrebno je odabrati opciju “Ulaz za poslodavce (izdavanje potvrda zaposlenicima)”. Zatim je potrebno dozvoliti autentifikaciju u sustav NIAS te pristup do osobnih podataka. Klikom na “Dozvoli” otvara se lista prihvatljivih vjerodajnica.

Ako se želite prijaviti s navedenom karticom odaberite posljednju opciju “ID – poslovni certifikat” razine 4. Nakon toga će vas sustav preusmjeriti na moj.id.hr stranicu gdje je potrebno odabrati opciju “Prijava pametnom karticom”. U sljedećem koraku odaberite vaš certifikat te upišite identifikacijski PIN koji ste postavili prilikom aktivacije kartice.

Napominjemo kako je zbog povećanog broja zahtjeva koji pristižu, trenutno moguća povremena nedostupnost pojedinih dijelova sustava koji su bitni za izdavanje e-Propusnica. Navedene smetnje bi trebale biti otklonjene tijekom današnjeg dana.

Za dodatna pitanja ili nejasnoće vezane uz CARNET-ov kvalificirani elektronički potpis, obratite se CARNET-ovom Helpdesku za podršku obrazovnom sustavu na broj +385 1 666 1 500 ili na e-adresu helpdesk@skole.hr.

Ako vam je potrebna tehnička ili korisnička podrška vezana za e-Propusnice, kontaktirajte službu za pomoć na e-adresu epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h) ili na broj telefona 0800 8090 (od 8 do 17 sati).


www.skole.hr