2020-05-13 08:37:13

Informacije i upute za ulazak u knjižnice grada Zagreba

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, knjižnice će do daljnjeg raditi u ograničenom opsegu i pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe, obnove članstva te upisa novih korisnika. Rad u čitaonicama i ostale usluge do novih uputa Stožera nisu moguće.

Radi sprečavanja širenja zaraze nužno je pridržavati se svih higijenskih standarda, uputa o preporučenom razmaku i ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru.

Pri ulasku u prostor Knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu. Tijekom boravka u Knjižnici preporučuje se nošenje zaštitnih maski. Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa Knjižnice uz obavezno poštivanje razmaka od dva metra i što kraće zadržavanje u prostoru. Između korisnika i djelatnika potrebno je održavati fizički razmak od dva metra. Korištenje dnevnog tiska i korisničkih računala NIJE MOGUĆE. Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući iduća. Prilikom ulaska i čekanja u redu ispred Knjižnice također držite međusobni razmak od propisana dva metra. Pratite upute djelatnika i natpise sa smjernicama. Molimo Vas kontaktirajte djelatnike za bilo koji upit kako bismo skratili vrijeme zadržavanja u prostoru. Budite strpljivi i spremni na moguće čekanje. Radimo najbrže što možemo.

Mole se korisnici da se što manje zadržavaju u prostoru knjižnice i da koriste online usluge provjere statusa.

Svi rokovi posudbe knjižnične građe produženi su, a zakasnina nastala tijekom proteklog razdoblja, od 18. ožujka, neće biti naplaćena.


www.skole.hr