2020-09-21 15:04:47

CARNET će provoditi projekt “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“

Hrvatskoj je u četvrtak, 17. rujna 2020. godine, uručen “Programski ugovor za program Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva” u vrijednosti od 30,6 milijuna eura. Riječ je o programu koji se većim dijelom (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021. godine, a manjim dijelom iz državnog proračuna (15 %).

CARNET-ov projekt “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“, vrijedan 3,53 milijuna eura, jedan je od dva predefinirana projekta u okviru programskog ugovora.

Kroz projekt će se nabaviti pomoćna digitalna tehnologija u svrhu opremanja oko 27 centara za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju i za aktivnosti stručnog usavršavanja njihovih djelatnika.

Svrha projekta je unaprjeđenje obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju i smanjenje digitalnog jaza kroz osiguravanje dostupnosti digitalnih asistivnih tehnologija te njezinih adekvatnih i svrsishodnih primjena u obrazovnom radu s učenicima s teškoćama u razvoju.

Projekt će CARNET provoditi u partnerstvu s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) te islandskim partnerom – Gradom Reykjavikom (Odjelom za edukaciju i mlade).


www.skole.hr