2020-11-20 12:55:43

Online radionice za mlade o suzbijanju dezinformacija

U utorak, 24. studenog, od 17 do 20 sati putem Zoom platforme održava se  posvećena temi suzbijanja dezinformacija.  su medijske manipulacije do kojih dolazi kada se iz objektivnog izvještavanja ispuste određene činjenice, ili su činjenice iskrivljene, čime se gledatelje, slušatelje i čitatelje dovodi u zabludu i na pogrešan zaključak o temi.

Radionica je organizirana u sklopu projekta “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje”. O borbi protiv dezinformacija govorit će Hrvoje Šimičević, novinar portala Novosti. Hrvoje Šimićević 2019. godine nagrađen je aktivističkom nagradom “Nada Dimić” za tekstove o seksualnom zlostavljanju maloljetnica u dječjem domu. Također, dobitnik je nagrade za internetsko novinarstvo koju mu je 2016. godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo za serijal o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP).

Projekt “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje” zajednički provode Udruge Zamisli i Maštara u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom, a projektne aktivnosti održavaju se u Centru za mlade Grada Zagreba i putem Zoom platforme, u skladu s epidemiološkim mjerama. U sklopu projekta bit će održano ukupno osam radionica na kojima će biti obrađene teme medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija.

Svi zainteresirani za radionicu o suzbijanju dezinformacija mogu se prijaviti putem poveznice https://forms.gle/enQwTpFmWiGFwcBt7 do ponedjeljka, 23. studeni u 20 sati.

Projekt financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Medijska pismenost - abeceda za 21. stoljeće.


www.skole.hr