2021-02-22 09:40:53

Portal Medijska pismenost i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec pozivaju na okrugli stol o medijskim navikama djece

Iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec prenose poziv portala Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće u kojim pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na online okruglom stolu "Medijske navike učenika osnovnih škola – a što je s digitalnim časopisima za djecu?".

Tema rasprave bit će medijske navike učenika osnovnih škola, a cilj je upozoriti na nedostatak digitalnih časopisa za djecu. Smatraju bitnim da se o nedostatku digitalnih časopisa za djecu povede rasprava kako bi se i na području informiranja mladih pokrenule promjene u skladu sa sadašnjim navikama mladih, koji se sve rjeđe informiraju putem tiskanih medija.

Na okruglom stolu govorit će:

dr. sc. Lana Ciboci - potpredsjednica Društva za komunikacijsku i  medijsku kulturu dr. sc. Srećko Listeš - viši savjetnik za hrvatski jezik, Agencija za odgoj i obrazovanje Igor Weidlich - glavni urednik studentskih novina i portala Global, vanjski suradnik Fakulteta političkih znanosti Maja Flego – savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Dražen Hoffman - koordinator edukacijskih programa u Gongu Marin Ilej - voditelj odjela komunikacija u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku Sandra Maričić - urednica emisije o medijskoj pismenosti "Pet za pet" Prvog programa Hrvatskog radija Stojanka Lesički - odgovorna urednica Klinčeka - digitalnog školskog lista Osnovne škole Sveti Petar Orehovec i koordinatorica Erasmus+ K 229 projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu

Okruglim stolom moderirat će Ana Dokler, glavna urednica portala Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće. Okrugli stol organiziran je uz podršku portala Medijska pismenost u sklopu Erasmus+ K 229 projekta Osnovne škole Sveti Petar Orehovec pod nazivom "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra".

Pozivaju zainteresirane da im se pridruže na okruglom stolu u srijedu, 24. veljače 2021. godine, u 12 sati klikom na poveznicu.

 

 


www.skole.hr