2009-02-17 00:00:00

Natječaj Create the Future

Siemens d.d. pokrenuo je projekt  "Create the Future – Gradovi budućnosti" čiji je cilj pokazati kako učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj vide održivi razvoj i prevladavanje infrastrukturnih izazova hrvatskih gradova u budućnosti.

Na natječaju mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole (6. - 8. razred) i svih razreda srednje škole grupirani u timove. U svakom timu može biti 3 - 5 učenika, a njihov je zadatak da uz pomoć svojeg nastavnika mentora izrade multimedijsku prezentaciju (audio, video, flash, powerpoint, web prezentacije, ...) na zadanu temu.

Opis prezentacija:

Učenici u prezentaciji trebaju pokazati svoju viziju jednog hrvatskog grada u budućnosti po izboru uzimajući u obzir daljnji tehnološki napredak čovječanstva i probleme s kojima se gradovi već danas suočavaju kao što su prometni zastoji, zagađenje, rastuća potrošnja energije i pitke vode. Kod osmišljavanja vizije grada moguće je usmjeriti se na jedno, više ili na sva područja infrastrukture grada koja će igrati ključnu ulogu u budućnosti:

Promet Energetika Ekologija Vode Odabir najboljih radova:

Kroz strukturirani natječaj žiri će odabrati i nagraditi najbolje osnovnoškolske i srednjoškolske prezentacije. Kriteriji prema kojima će žiri ocjenjivati radove su sljedeći:

Inovativnost i originalnost prijedloga Povezanost s temom Kvaliteta ideje Korist i mogućnost provedbe ideje u praksi Metodologija Kreativnost, individualnost i mašta Nagrade:

U obje kategorije osnovnih i srednjih škola tvrtka Siemens d.d. nagradit će tri najuspješnije škole:

Novčana nagrada za kupnju elektroničke opreme u iznosu od 20.000 kn Fujitsu Siemens prijenosno računalo Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A650IS

Također su predviđene prigodne nagrade za prvih deset timova koji će sudjelovati u natjecanju.

Online prijave timova na natječaj moraju se predati najkasnije do 28. veljače 2009. putem web stranice.

Rok za dostavu završenih radova je 30. travnja 2009. na CD/DVD-u na adresu Siemensa d.d. ili elektroničkom poštom.

Siemens d.d.
Korporativne komunikacije
Za natječaj Create the Future
Heinzelova 70a
10000 Zagreb
korporativne-komunikacije.hr@siemens.com

Sve ostale detaljne informacije nalaze se na "Create the Future – Gradovi budućnosti".

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.


www.skole.hr