2009-02-27 00:00:00

Poziv na trening za medijatore

Želite li naučiti uspješnije i lakše rješavati konfliktne situacije prijavite se na besplatni četverodnevni trening za buduće medijatore u sklopu projekta „Možemo to riješiti: Medijacijom prema kulturi demokratske komunikacije i rješavanja sukoba“. 

Trening provodi Forum za slobodu odgoja u suradnji s gradovima Zagrebom, Rijekom i Velikom Goricom.

Što je medijacija?

Medijacija je komunikacijski proces kojim neutralna osoba pruža podršku osobama koje se nalaze u sukobu, s ciljem postizanja razrješenja tog sukoba prihvatljivog za obje strane.
U ovom je projektu naglasak na medijaciji u školama i obrazovnim institucijama, no medijacija se može primjenjivati u nizu okruženja, kao što su sudovi, tvrtke, obiteljska savjetovališta i dr. Poznavanje vještina medijacije također pruža niz mogućnosti za kvalitetnije rješavanje sukoba u svakodnevnom životu.

Tko može biti medijator?

Medijator je motivirana osoba s osjetljivošću za komunikacijske procese, posebno educirana za medijaciju (ponekad se naziva i mirenje).
U sklopu projekta Možemo to riješiti pozivaju se stručni suradnici i nastavnici u odgojno obrazovnim institucijama da se uključe u edukaciju.

Idealan ste kandidat ukoliko: želite se usavršavati u području komunikacije i motivirani ste upravo za ovo područje želite u svakodnevnom radu primjenjivati znanja iz medijacije volite rad s djecom i ljudima općenito dobar ste slušač i imate strpljenja u konfliktnim situacijama zaposleni ste u odgojno-obrazovnoj ustanovi na području Zagreba, Rijeke ili Velike Gorice. Što nakon edukacije?

Po uspješnom završetku četverodnevnog programa i dobivanju potvrde, koji uz Forum za slobodu odgoja supotpisuje i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, postajete medijator u svojoj organizaciji, što znači da nastavljate primjenjivati stečena znanja u radu s učenicima a po potrebi i njihovim roditeljima, kao i pružati potrebne informacije i podršku kolegama na radnom mjestu.
U tome nastavljate dobivati i podršku Foruma – naime, u sklopu ovog projekta, u vašem gradu bit će osnovan Medijacijski centar čiji će zadatak biti pružanje podrške u razrješavanju sukoba i dodatne edukacije svim educiranim medijatorima te praćenje postignutih rezultata.

Nudi vam se: besplatni četverodnevni trening o rješavanju sukoba, uz vodstvo iskusnih domaćih i stranih trenera, koji će se održati od 25. do 29. ožujka 2009. u Tuheljskim toplicama certifikat iz medijacije potvrdu o stručnom usavršavanju supotpisanu od Agencije za odgoj i obrazovanje praćenje i savjetovanje u periodu od godinu dana suradnju u provedbi projekta medijacije u Vašoj organizaciji.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na seminaru o medijaciji prijavljuju se putem online obrasca.

Rok za prijavu je 4. ožujka 2009.g., a definitivna lista odabranih sudionika bit će objavljena do 7. ožujka 2009.g.


www.skole.hr