2009-06-17 00:00:00

Objavljena brošura o upisima u srednju školu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je brošuru o upisima u srednje škole 2009. godine koja na jednom mjestu donosi sve informacije koje su učenicima važne pri odabiru i upisu u srednju školu.

U prvom dijelu brošure, 'Ususret srednjoškolskom obrazovanju', učenicima se daju savjeti o odabiru srednje škole u skladu s učenikovim interesima i sposobnostima, opisane su vrste srednjoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj, te su navedeni i objašnjeni uvjeti koje treba ispuniti za upis u srednju školu. Ovaj dio brošure sadrži i popis dokumenata koje treba pripremiti za prijavu na natječaj za upis, važne datume, kao i opis poticajnih mjera koje Ministarstvo provodi za uključivanje učenika u sustav redovitog srednjoškolskog obrazovanja.

U drugom dijelu detaljno su opisani školski programi odnosno zanimanja koje učenici stječu u hrvatskim srednjim školama. Na ovaj način detaljno su objašnjeni gimnazijski programi, umjetnički programi, četverogodišnji strukovni obrazovni programi, troipolgodišnji strukovni obrazovni programi, trogodišnji strukovni obrazovni programi, program za stjecanje niže stručne spreme i strukovni obrazovni programi prilagođeni učenicima s teškoćama u razvoju.

Treći i najopsežniji dio brošure sadrži popis svih hrvatskih škola i njihovih kontakt podataka podijeljenih po županijama. Za svaku školu su navedeni svi programi izobrazbe od prvog do završnog razreda.

Na kraju brošure nalaze se i uvjeti koje treba ispuniti za upis u učeničke domove.

Brošuru je moguće preuzeti ovdje.


www.skole.hr