2009-11-13 00:00:00

Suradnja hrvatskih i austrijskih škola

Savezno ministarstvo za obrazovanje, umjetnost i kulturu Republike Austrije je instituciji Interkulturelles Zentrum povjerilo zadaću uspostavljanja dvostrane suradnje između austrijskih škola i škola diljem svijeta.

Povezivanje škola iz dviju zemalja omogućuje mladim ljudima iz Hrvatske i Austrije da se međusobno upoznaju, unaprijede svoje znanje stranog jezika i pridonesu boljem međusobnom razumijevanju naših zemalja i kulture.

Međunarodno partnerstvo na području školstva može uključivati:

profesionalnu suradnju između nastavnika komunikaciju između učenika i cijelih razreda (npr. razmjenom pisama ili elektroničke pošte itd.) razmjenu predmeta, npr. slika, fotografija, DVD-a itd. zajednički projekt u kojem se učenici iz dviju škola udružuju u cilju obrade određene teme. Postignuća i iskustva će se razmjenjivati te će škole, odnosno učenici, nastavnici, roditelji itd. moći učiti jedni od drugih razmjenu učenika: učenici će se moći međusobno posjećivati na nekoliko dana ili čak tjedana. Ići će zajedno u školu i boraviti s obiteljima drugih učenika te će se na taj način dobro upoznati s načinom života u stranoj zemlji i drukčijom kulturom.

Suradnju između škola u pravilu organiziraju pojedini nastavnici ili uprave škola.

Za više informacija o mogućnostima povezivanja s austrijskim školama potrebno je kontaktirati:

Interkulturelles Zentrum
International School Partnerships
Lindengasse 41/10
1070 Beč
Austrija
Tel.: +43 1 586 75 44 / 17
Fax: +43 1 586 75 44 / 9
gertraud.steininger@iz.or.at
http://www.iz.or.at


www.skole.hr