2010-09-10 10:12:00

TKT/Tečaj za usavršavanje nastavnika i profesora engleskog jezika

Kakav ste predavač? Osjećate li da ste zapeli u rutini? Potrebne su vam nove ideje? TKT/Tečaj za usavršavanje nastavnika i profesora engleskog jezika British Councila (TKT/Teacher Development Course) možda je upravo ono što vam treba.

TKT (The Teaching Knowledge Test) je test Cambridge ESOL-a  o predavanju engleskog jezika onima kojima engleski nije materinji jezik. Namijenjen je usavršavanju predavačkih vještina predavača u osnovnim i srednjim školama te u poučavanju odraslih, bilo gdje u svijetu.

Na ovom intenzivnom 32-satnom tečaju za nove nastavnike i profesore, osvrnut ćemo se  na postojeću praksu te ćemo istražiti drugačije pristupe poučavanju.
Pritom ćete dobiti priliku preispitati načine na koji vi osobno pristupate poučavanju, usvojiti nove metode te podijeliti iskustva s ostalim polaznicima tečaja.

Ovaj će vam tečaj također pomoći da se pripremite za ključne module testa Cambridge ESOL Teaching Knowledge Test (TKT), trodijelnog ispitivanja znanja o poučavanju engleskog jezika te dodatnih modula Knowledge about Language.
Dodatne pripreme za TKT Practical mogu biti zasebno organizirane za minimalno pet sudionika.
Na kraju tečaja nije nužno polagati ispit, ali ako to želite, iskusni voditelji tečaja će se pobrinuti da ste dobro pripremljeni.
Više o ovom tečaju možete pročitati na engleskom jeziku ovdje.

Kome je namijenjen TKT/Tečaj za usavršavanje nastavnika i profesora?

Ovaj tečaj je namijenjen nastavnicima i profesorima s tri godine ili manje radnog iskustva, koji su zainteresirani za daljnji profesionalni razvoj.

Što kažu bivši polaznici tečaja?

„Mnogo sam naučio… ovo me je definitivno usmjerilo u pravom smjeru.“ „Vjerujem da smo svi skupa dobili mnogo sudjelovanjem na ovom tečaju – mladim nastavnicima i profesorima uvijek dobro dođu nove ideje u poučavanju.“ „Ovaj mi je tečaj pomogao da bolje ocijenim samoga sebe kao predavača te da bolje organiziram svoje poučavanje.“ „Mnogo sam naučio, kako o vlastitom načinu poučavanja, tako i o svojim učenicima.“

Kako se prijaviti?

Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni formular  te ga vratiti British Councilu mailom na exams@britishcouncil.hr.

Kada se tečaj održava?

Tečaj se održava od 6. studenog 2010. do 19. veljače 2011. te uključuje osam 4-satnih predavanja.

Do kada se treba prijaviti?

Rok za prijavu je petak, 24. rujna 2010. u 16:00 sati, pri čemu se prednost daje ranijim prijavama.
Uspješni aplikanti će biti obaviješteni u srijedu, 29. rujna 2010., a rok za uplatu školarine je ponedjeljak, 4. listopada 2010.

Kontakt

British Council Croatia
Ilica 12
10001 Zagreb
Hrvatska

Telefon +385 (0)1 4899 508
Email exams@britishcouncil.hr

 

Izvor: British Council Croatia


www.skole.hr