2011-12-01 12:24:17

Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte

Povodom održavanja prve eTwinning Nacionalne konferencije, Agencija za mobilnost i programe EU (Agencija) raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2010./2011. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i potprograma Comenius, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje javnog priznanja za rad na eTwinning projektima.

Natječaj je otvoren svim nastavnicima i nenastavnom osoblju koji su tijekom školske godine 2010./2011. sudjelovali u najmanje jednom eTwinning projektu. 

Savjet Agencije je da se što veći broj sadržaja projekta otvori za javnost, odnosno omogući javno pregledavanje kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u projekt. Agencija nema pravo uvida u privatni TwinSpace.

Po završetku programa eTwinning Nacionalne konferencije dana 14. prosinca 2011., objavit će se pobjednici kojima će biti uručena priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade će se dodjeljivati u 4 kategorije:

Predškolski odgoj i niži razredi osnovne škole Viši razredi osnovne škole Srednje škole Posebna nagrada za komplementarnu uporabu Comeniusa i eTwinninga.

Natječaj je otvoren od 28. studenog do 7. prosinca 2011. godine.

Pravila natječaja:

na natječaj se prijavljuje slanjem prijavnog obrasca koji se nalazi u prilogu prijava se šalje elektronskom poštom na adresu etwinning@mobilnost.hr ista osoba se može prijaviti za najviše dvije kategorije s najviše jednim projektom po pojedinoj kategoriji ocjenjivanje prijava vrši se prema sljedećim kriterijima: pedagoška inovativnost i kreativnost uključenost projekta u nastavni plan i program suradnja među školama partnerima kreativna uporaba informacijsko komunikacijske tehnologije rezultati i dobrobit za posebnu kategoriju komplementarne uporabe Comeniusa i eTwinninga: uporaba eTwinninga kao pripreme, dopune ili alternative Comenius projektu za svaki od navedenih kriterija ocjenjivač će dodijeliti od 0 do 10 bodova; najbolje rangirani projekti osvojit će nagradu u svojoj kategoriji - za prve 3 kategorije moguće je osvojiti maksimalno 50 bodova, a za četvrtu kategoriju 60 bodova.

Nagrada: Pobjednici natječaja primit će priznanje i poklon bon za kupnju knjiga i multimedije.

Rok za prijavu je 7. prosinca 2011. godine.


www.skole.hr