2012-06-12 15:08:13

Računalo u školi XVI.

Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i ove godine organizira, šesnaesto po redu, savjetovanje Računalo u školi  XVI, koje će se održati od 23. do 25. rujna 2012. godine u Šibeniku. Tema ovogodišnjeg skupa je „Uloga informatike u preobrazbi obrazovnog sustava“.

Ovaj godišnji skup jedina je specijalizirana konferencija u Hrvatskoj iz područja razvoja i primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju.

Pokrovitelj skupa je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. I ove godine skup se organizira u Šibeniku (u hotelima Solaris), gdje se očekuje oko 400 sudionika iz cijele zemlje, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Vijeća za visoko obrazovanje te dekane fakulteta koji djeluju u ovom području. Predviđena su izlaganja pozvanih predavača iz RH i Europe (npr. Roman Baranovič iz Slovačke, Passi Sahlberg iz Finske, eksperti iz CARNeta i drugih institucija u Hrvatskoj).

Priprema se niz panela i radionica:

Priprema (europskih) projekata Zaštita autorskih prava i problemi plagiranja Mogućnosti tableta (iPad i drugi, te razvoj posebnog softvera) u obrazovanju.

U suradnji s Microsoftom bit će prezentirani Windows 8, Office 365. Algebra će prezentirati nove koncepte robotike (za osnovne škole), a održat će se i radionica (početna i napredna) iz Pythona.

Ove godine plan je po prvi puta dodijeliti Povelju za životno djelo u području promicanja informatičkog obrazovanja.

Također, kao i obično, nastavnici će imati priliku prezentirati rezultate svoga rada (predviđa se 15 do 20 najinteresantnijih radova).

S obzirom da će svi sudionici dobiti DVD s izlaganjima/radovima potrebno je što ranije prijaviti svoja izlaganja (naslov i sažetak od 20 redaka) kako bi Organizacijski odbor mogao odlučiti o prihvaćanju radova i odrediti program.

Prijave radova potrebno je poslati najkasnije do 15. Srpnja, elektroničkom poštom na adrese nenad@edemokracija.hr i hdpio@hdpio.hr.

Rok prijave za sudionike bez izlaganja je 1. rujna 2012.

Početak savjetovanja je u nedjelju, 23. rujna 2012. u 16 sati, a predviđeni kraj u utorak, 25. rujna 2012. oko 13 sati.

 


www.skole.hr