2012-07-18 14:27:15

eTwinning pronalazi prijatelja u organizaciji HOPE

Jeste li znali da učitelji rade u bolnicama i podučavaju bolesnu djecu i djecu s invalidnostima? Prijatelj eTwinninga, organizacija HOPE (Bolnička organizacija pedagoga Europe) je udruga europskih bolničkih učitelja koji nastoje pružiti obrazovanje djeci koja ne mogu pohađati redovite školske programe.

Prema Agneti Grunditz - bolničkoj učiteljici, članici uprave organizacije Hope i Udruge švedskih bolničkih učitelja - iako su ti učitelji izuzetno motivirani, suočavaju se sa tri ključne poteškoće: nedostatkom novca, vremena i priznanja njihovog rada. Organizacija i raspodjela troškova često se razlikuju od zemlje do zemlje. "Financijske poteškoće s vremenom su postale izuzetno ozbiljne, a neke su države smanjile plaću bolničkim učiteljima, jer ono što čine se ne smatra prioritetnim. Postanemo li vidljiviji i poznatiji, bolnički učitelji moći će si međusobno pomagati, a bit će i bolje umreženi", objašnjava Agneta Grunditz. HOPE vjeruje da eTwinning može ponuditi veću vidljivost i priznanje kolega učitelja koje im je potrebno.

Zato je organizacija HOPE odlučila postati prijateljem eTwinninga i koristiti alate koje im pružamo: “eTwinning nam daje veliku podršku u provedbi naših aktivnosti, omogućava nam bolju komunikaciju putem HST Sobe za učitelje (možete je pronaći na Desktopu) na primjer, i kontakt sa svijetom o kojem gotovo ništa nismo znali Radionice o profesionalnom razvoju u Gothenburgu. Zahvaljujući eTwinningu dobili smo odličnu priliku za razmjenu dobrih praksi i iskustava."

eTwinning je pozvan na konferenciju "Podučavanje u bolnicama u vremenu promjena - Obrazovanje bolesne djece i adolescenata i aktivno starenje", koja se održava od 8. do 13. listopada 2012. u Amsterdamu u Nizozemskoj.

Kao što je Anne Frank napisala, “Ako postoji nada, postoji i život. To nam daje novu nadu i ohrabruje nas i osnažuje. „ Nadajmo se da će organizacija HOPE uspjeti u svojim nastojanjima u daljnjem omogućavanju obrazovanja djece u bolnicama.

 

Vijest je preuzeta s internetskih stranica eTwinning portala.


www.skole.hr