2012-08-29 16:00:00

Upute za eMaticu: Datum isteka povezanosti s ustanovom - "Datum do:"

Donosimo upute za nastavnike za unos učenika u novu školsku godinu u sustav eMatica. Kako bi se omogućio nesmetan upis učenika u novu školsku godinu 2012./2013. potrebno je svim učenicima koji su završili 8. razred postaviti datum isteka povezanosti s ustanovom ("datum do" na kartici "Ustanove") te ih na taj način ispisati iz vaše ustanove.

Kako biste to mogli brže i lakše obaviti na aplikaciji matice.mzos.hr je izvršena određena nadogradnja koja vam omogućava grupni ispis učenika iz škole.

Prema navedenome, molimo vas da pratite sljedeće korake:

1. Odaberite "Učenici" --> "Popis".

2. Odaberite "8. razred osnovne škole".

3. Odaberite karticu "Prebacivanje učenika" gdje će sustav dati podjelu na učenike koji se ispisuju ("Moguće samo ispisivanje") i na one koji trebaju ponavljati razred ("Moguće ponavljanje").
Kod onih koji ponavljaju možete odmah odabrati odredišni razredni odjel ako ste ga prethodno kreirali u novoj školskoj godini.

4. Klikom na "Prebaci" učenicima predviđenim za ispis se postavlja "datum do" na zadnji dan školske godine (31.8.2012.) i tom akcijom ih ispisujete iz vaše ustanove. Ostali se prebacuju u zadane razredne odjele. Ukoliko razredni odjeli nisu definirani kod njih se ne događaju nikakve promjene, odnosno potrebno je prije izvršenja moguće akcije kreirati razredne odjele u školskoj godini.

Kako bismo izbjegli poteškoce u daljnjem radu aplikacije, navedene akcije je nužno poduzeti zaključno s 31.08.2012.


www.skole.hr