2012-08-17 13:22:59

Radionica "Web 2.0 alati u nastavi" u rujnu u CARNetovom Moodle-u

U organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, tijekom rujna 2012. na stranicama CARNetovog Moodle-a održavat će se radionica Web 2.0 alati u nastavi. Radionica je namijenjena učiteljima razredne nastave kao i ostalom nastavnom osoblju koje želi steći znanja i vještine  korištenja web 2.0 alata u nastavi. Polaznici trebaju posjedovati AAI@Edu korisničke podatke i otvoren Gmail račun.

Potrebna predznanja

Od polaznika se očekuje poznavanje:

osnova rada na računalu osnova rada u MS Wordu vještina korištenja Interneta: rad s web preglednikom, uporaba elektroničke pošte i foruma. Cilj i sadržaj radionice

Polaznicima će biti omogućeno da:

upoznaju web 2.0 alate koje mogu koristiti u svom radu i u samostalnom radu učenika steknu znanja i vještine za izradu vlastitih nastavnih materijala pomoću web 2.0 alata i implementaciju istih u nastavnim sadržajima.

Radionica sadrži upoznavanje s web 2.0 alatima - zašto i kada ih koristiti u nastavi, a bit će riječi i o korištenju alata za izradu prezentacija, online knjiga, stripa, plakata, kvizova, audio snimki/glazbe, (podcasta), igrica, slideshowa, umnih/mentalnih mapa za suradničko učenje.

Rad u radionici je prije svega samostalan. Radionica je  zamišljena kao praktični rad bez puno teorije. Tijekom rada polaznici će moći usvajati znanja i vještine putem vježbi.

Predviđeno trajanje radionice je 6 tjedna, a predviđeno vrijeme utrošeno na aktivnosti je 40 sati.

Tehnički preduvjeti:

računalo internetska veza mikrofon instaliran Microsoft office 2007 softver za pregledavanje videa QuickTime7 i Windows Media Player.

Na stranicama Udruge dostupan je i raspored tečajeva do prosinca 2012., gdje se mogu prijaviti svi koji žele pohađati tečaj.

Sve pojedinosti o tečajevima mogu se pročitati na web stranici Udruge http://udruga-zvono.weebly.com/informati269ki-te269ajevi.html

Voditeljice tečaja:

Dubravka Petković, učiteljica Sandra Vuk, učiteljica

www.skole.hr