2013-02-12 13:33:29

Aktivni građani za nastavnike

British Council poziva sve nastavnike koji želje doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama i održivom razvoju, te koji su otvoreni za učenje, nova iskustva i suradnju, da se uključe u dva modula edukacije Aktivni građani.

Sudionici projekta će kroz dva modula neformalne edukacije razviti svijest o lokalnoj kulturi i identitetu, razumijevanje lokalne zajednice, odgovoran pristup održivom razvoju te pozitivne stavove o raznolikosti i međukulturalnosti. Osnovni cilj projekta jest osnažiti i motivirati sudionike za aktivno građanstvo, odnosno aktivan doprinos društvu na lokalnoj i globalnoj razini. Kroz projekt će se upoznati s nizom tehnika, alata i vještina koje će im pomoći da doprinesu pozitivnim promjenama u svojim okruženjima (afirmativno istraživanje, sustavno razmišljanje, filozofija Ubuntu, moć pitanja, komunikacijske vještine, aktivno slušanje, liderske vještine i dr.).

Edukacija će se održati u Zagrebu, u hotelu Palace, Trg J. J. Strossmayera 10, prema sljedećem rasporedu:

Prvi modul - 16. i 17. ožujka 2013. Drugi modul - 13. i 14. travnja 2013.

British Council pokrit će sve troškove pripreme i organizacije edukacije kao i troškove smještaja sudionika koji nisu iz Zagreba.

Prijavnicu za sudjelovanje moguće je preuzeti na stranicama British Councila ili ovdje, a rok za prijavu je 1. ožujka 2013.


www.skole.hr